De zorgwekkende CIDI-cijfers over jongeren
Commentaar

De zorgwekkende CIDI-cijfers over jongeren

Esther Voet 11 april 2024, 06:00
De zorgwekkende CIDI-cijfers over jongeren

Behalve naar pesterijen op Schiphol en culturele instellingen die uit angst ‘nu maar even niets Joods doen’, moeten we voor het zorgwekkendste nieuws van deze week kijken naar onze jongeren. Zoals wij al in juni 2021 onder de kop ‘Mijn kind durft niet meer Joods te zijn’ meldden, staan Joodse jongeren op scholen enorm onder druk. Toen al waren intimidatie en pesterijen niet van de lucht. En hoe het er nu met ze voor staat, wordt duidelijk uit de Monitor antisemitische incidenten van het CIDI, die deze week uitkwam. Het aantal meldingen van antisemitisme op scholen piekte schrikbarend van acht in 2022 tot veertig in 2023. Achter dat simpele statistiekje gaat een wereld van ellende schuil, want we weten dat er veel minder wordt gemeld dan daadwerkelijk gaande is. Terecht maken we ons grote zorgen over wat zich op scholen afspeelt en over de invloed van sociale media op jongeren. Ze krijgen ongefilterd nepnieuws binnen dat ze voor waar aannemen. 

Echt dramatisch wordt het wanneer een speciaal op jongeren gericht kanaal van de NPO, FunX, berichten deelt van antisemieten als rapper Appa. U weet wel, die man van ‘Fuck de Talmoed’ en Joden die ‘hebberige hyena’s’ zouden zijn, die uit zijn op ‘ons geld en ons bloed’. Hij mocht zondag spreken bij een gruwelijk passiespel van Hamasaanhangers in Rotterdam. Een passiespel waarvan zonder twijfel kan worden vastgesteld dat dit het bloedsprookje 2.0 is en uitstekend aansluit bij bovenstaande hyena-uitspraak van ‘rolmodel’ Appa. 

Iedereen hamert op educatie, educatie, educatie, als het om antisemitisme gaat. Maar als zelfs de NPO aan dit soort middeleeuwse antisemitische mythes meewerkt, opnieuw opgefrist door hedendaagse antisemieten, kan daar geen educatie tegenop. Zo loopt eenieder die zegt antisemitisme te willen bestrijden, achter de feiten aan en zijn we eigenlijk al te laat. In het tolerante Nederland is het ongetwijfeld geen populair standpunt, maar het enige wat nu nog tegen de hausse aan anti-Joods sentiment werkt, is ad hoc, lik op stuk handhaven. Aanpakken, snelrecht toepassen met sancties, boetes en als het moet achter slot en grendel. Kijk daarvoor naar onze oosterburen. Te lang al komen haters er hier zonder enige consequentie vanaf. Haat moet gevolgen hebben en die gevolgen moeten zichtbaar worden gemaakt voor de nalopers. Dat geldt voor alle maatschappelijke geledingen. Anders komt deze geest niet meer terug in de fles.

Opmerkingen (9)
tiki 11 april 2024, 09:42
De realiteit staat op de muur gekalkt, in grote zwarte letters met knalrode bloedspetters. In het 'tolerante" Nederland (en beschaafde Europa) is er opnieuw géén plaats voor Joden. Jawel, ze werden door schuldgevoel getolereerd, tussen 1945 & 2020 'tot Corona ook daar een einde aan maakte daar dit virus de schuld was van de Zionisten. Maar nu is de charade voorbij en word opnieuw het ware gezicht getoond, inclusief de bijbehorende texten & zegeningen. Zij die nog stééds blijven geloven in het beschaafde land dat ook zijn Joodse burgers beschermt, die doet dit op eigen risico en moet ophouden te klagen over Jodenhaat (openlijk gescandeerd door de Semieten onder ons)) , want nee, het word écht niet beter. 1 miljoen Moslims + supprters & aanhang in politiek,, universiteiten & media t.o. 50 000 Joden is een verloren strijd. Zelfs in in onze nieuwdienst & duidingsprogramma's (op1) krijgen ze het niet voor mekaar de feiten te herkennen en verkondigen doodleuk dat de Gaza oorlog al een jaar aan de gang is. Dat wat betreft educatie. Over onze universiteiten zullen we het maar niet hebben. Die zijn al totaal geindoctrineerd met "de waarheid" over de palestijnse dynasty in historisch palestina, zo bruut verminkt door agressieve colonisten, want volgens hun doctrine is héél "palestina" bezet door agressieve Joodse colonisten. Dat Joden daar woonden sinds 10 000 BCE in het Koninkrijk Judea & Israel onder Koning Salomon & David, beschreven in het oude & nieuwe testamant en ja, zélfs in de Koran en bewezen door archeologische opgravingen, is hen onbekend. Wat al deze tolerante meelopers niet snappen (daar ze niet bereid zijn een geschiedenisboek open te slaan) is dat het 'onheil' altijd begint met de Joden maar de échte gif golf pas daarná op gang komt en alles met zich meesleurt....... zonder uitzondering! Racisten, pacifisten, populisten, "links intellectueel & rechts dom", zwart, wit, Joods, Christen, Moslim, vrouw man, kind en zélfs de hilarische Jews & Gays for Palestine...., ze gaan er allemaal aan in de Tsunami van haat. Dus ja, de cijfers zijn (allang) bekend, de feiten ook, Vraag is wat je doet met die kennis! Gelukkig voor Joden kunnen ze nu, in tegenstelling met toen, wél vluchten, naar een land waar zelfverdediging met HOOFDLETTERS geschreven word. Maar het is een individuele keuze. Leven als een getolereerde Jood of als een trotse, sterke Israelische burger.
Ruud 11 april 2024, 11:32
Heel juist Esther, Alleen staat helaas niet in de cijfers van het CIDI erbij vanuit welke bevolkingsgroep de meeste antisemitische geluiden en ook tegenwoordig de daden vandaan komen. Iedereen kent wel de regelmatige uitspraken van Johan Derksen die antisemitisch zijn. In de moderne antisemitische spreekkoren zijn het echter de allochtonen die de grootste groep vertegenwoordigen. Ook bij alle voorbeelden waar fysieke agressie tegen Joden wordt gepleegd zijn het telkens weer allochtone daders. Bij de spreekkoren is telkenmale zichtbaar dat de politie erbij staat en geen vinger uitsteekt tegen deze strafbare feiten die voor hun ogen gepleegd worden. Hier in dit land is alleen discriminatie en racisme tegen moslims verboden. Ophitsende teksten over Joden uitbraken mag je straffeloos doen, zelfs op het landelijke openbare riool van de NPO. Die wassen hun handen in onschuld, want zij hebben toch net die serie van De Joodse Raad uitgezonden? Die serie waar, voor het gemak, maar even de kwalijke bijdrage door de Nederlandse politie en het ambtenarenapparaat uit is weggelaten. Ik heb medelijden met de Joodse kinderen, die moeten lijden onder het toenemende gepest en de uitsluiting. Ikzelf ben als kind enorm veel gepest, getreiterd en uitgesloten, en weet hoe pijnlijk dit toen was, maar ook hoe dit jaren later nog zijn effecten heeft. Het is inderdaad het snelrecht dat tegen het antisemitisme moet worden ingezet, meteen voor de rechter ermee en dan ook flinke zware straffen...maar helaas dit is het land waar de zachte heelmeesters de grootste stinkende wonden veroorzaken. Snelrecht inzetten om Joden te beschermen en de geest van het antisemitisme weer in de fles te krijgen is een utopie. Het gezegde luidt: waar een wil is, is een weg! Heel duidelijk is aangetoond, tegenwoordig ontbreekt de wil bij de overheid en het OM om hiertegen iets te doen.
Shlomo Itai 11 april 2024, 13:39
Op het moment dat de antisemitische hetze doordrong tot in het onderwijs, werd er een gevaarlijke grens overschreden. Men blijft wel roepen dat het probleem moet worden aangepakt, maar zeg nou zelf, wat kun je verwachten van een overheid die zelfs niet in staat is om verkeersregels te handhaven ? Wen er dus aan, we staan aan het begin van een falende staat. In een falende staat moeten groepen fysiek voor zichzelf opkomen en wie daar niet toe in staat is, moet kiezen tussen lijden of vertrekken. Wie kiest voor lijden, kan nog kiezen tussen vernederd lijden en tussen waar mogelijk zelf klappen uitdelen. Dat lost het probleem niet op, maar maakt de vernedering wat dragelijker.
tiki 11 april 2024, 14:07
@Ruud, *Iedereen kent wel de regelmatige uitspraken van Johan Derksen die antisemitisch zijn*. Gisteren aan tafel bij jeroen Pauw was het de mening van een van de media "experts" dat Derksen geen Antisemiet is. Hélemaal mee eens. De man is een Jodenhater met een fout kapsel & een funzige bek. Verder helemaal niets verwachten van media of overheid........en dan komt het helemaal goed.
L. Visscher 11 april 2024, 16:31
Ik schaam me als christelijke nederlander voor de lakse houding van onze regering en politie. Het maakt me boos en verdrietig. Nieuws van npo e.a. volg ik allang niet meer. Ik voel me ook machteloos als ik hoor over al deze ellende. Want het lijkt net of de gemiddelde nederlander het onverschillig laat totdat er doden vallen schijnbaar. Ik kan alleen maar hopen dat dit nog te keren is en zo niet dat ik dan ook welkom ben in Israel.
Geert ter Horst 11 april 2024, 16:52
De bittere waarheid is dat de groep Joden te klein is om de overheid tot actie te bewegen. Joden zijn in Nederland — in tegenstelling tot bijv. Moslims — geen machtsfactor. Dus waarom zou je je als overheid druk maken over iets waar alleen Joden last van hebben? Dat is de cynische redenering die er gevolgd wordt. Als de overheid daadwerkelijk gaat handhaven loopt het uit op bonje tussen de overheid en de Moslims. En daar past men wel voor op. Want als de Moslims zich werkelijk kwaad gaan maken is handhaving zondermeer van de baan. Dat lukt gewoon niet. Dus papt men maar een beetje aan.
Shlomo Itai 12 april 2024, 08:53
@Geert ter Horst: De Telegraaf komt vandaag met een artikel “Moslims zijn verplicht niet-moslims te haten”. Voor de vele niet-moslims die zich met oogkleppen op diep onder een steen verschuilen moge dit als een verrassing komen, maar dit islamitische gebod is al zo oud als de islam zelf. Joden zijn als kleine minderheid als eersten de pineut, maar ook de rest van de Nederlanders zullen in de loop van deze eeuw een minderheid in eigen land worden. Bij gebrek aan betrouwbare statistiek en met de moeilijk te voorspellen omvang van de immigratie is het moeilijk om uit te rekenen hoe lang dit nog zal duren, maar een ding is zeker: Ook alle andere ongelovigen en “ongelovigen” staan op de islamitische to-do-lijst, antisemitisch of niet. Voorlopig nemen in Europa de waarschuwingen voor aanslagen in naam van de islam weer toe.
Micky 12 april 2024, 19:04
Word een beetje moe van de berichtgeving van het NIW. We zijn in gevaar, antisemitisme, we zijn niet veilig meer, iedereen is tegen ons. Hoe negatief wil je zijn ?
T van Wersch 18 april 2024, 10:47
De blauwe moskee had een gast imam genaamd: Ayoub Elmansouri, dit heerschap had, volgens de berichtgeving van AT5, een video op instagram geplaatst (hij schijnt daar 57 duizend volgers te hebben) met de aansporing aan zijn kijkers om Joden te haten, Allah vervloekt hen volop, met verder ook nog de mededeling dat iedereen die niet in Allah en Mohammed gelooft gehaat wordt door de moslims. Video is volgens AT5 door de man verwijderd inmiddels. De moskee noemt de uitspraken vervolgens zorgwekkend; zij zullen nooit achter Jodenhaat staan, nou, het lijkt mij wel bijzonder vreemd dat het bestuur van deze moskee totaal niet op de hoogte zou zijn van het gedachtegoed van deze imam. Verder heeft F .Halsema gereageerd op de uitspraken: Dit soort antisemitisme is verwerpelijk en onacceptabel (citeert de Telegraaf haar.) Dus volgens haar zijn er soorten van antisemitisme die niet verwerpelijk zijn. En hoe laat is nu inmiddels: vijf over twaalf op z"n minst.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *