Dertig Israëlische steden opnieuw in lockdown
Nieuws

Dertig Israëlische steden opnieuw in lockdown

Redactie 03 september 2020, 17:31
Dertig Israëlische steden opnieuw in lockdown

Het aantal coronabesmettingen loopt snel op in Israël. Gisteren waren er meer dan drieduizend nieuwe gevallen in het land. De Israëlische regering voert daarom binnenkort opnieuw strenge maatregelen in voor de steden en gebieden met de meeste besmettingen.

Volgens het Israëlische regering gaat het om zeker dertig steden die opnieuw in lockdown gaan. In de zogeheten ‘rode zones’ mogen bewoners zich niet verder dan vijfhonderd meter van hun huis bevinden, sluiten de scholen en mag niemand de stad in of uit. Enkel voor mensen die in essentiële beroepsgroepen werken, wordt een uitzondering gemaakt.

Het is nog niet duidelijk om welke steden het gaat. Op 6 september publiceert de regering een nieuwe indeling van groene, gele, oranje en rode gebieden. Voor de rode gebieden gelden de strengste lockdown regels. Vooral gebieden met voornamelijk ultra-orthodox Joodse of Arabische gemeenschappen tellen veel virusgevallen. De meeste besmettingen worden de afgelopen tijd gerapporteerd in Bnei Brak, Umm al-Fahm en Jeruzalem.

Vooral de heropening van de jesjiva-scholen zou hebben bijgedragen aan de snelle toename van besmettingen. In Karmiel raakten meer dan 220 leerlingen van één jesjiva besmet. Daarnaast werden er grote jongerenfeesten gehouden in onder andere Beersheba, waarna bleek dat meerdere mensen het virus hadden opgelopen.

In totaal telt Israël nu 23.698 besmettingen.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking