Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Doe het niet, Mark

U kunt niet zeggen dat u niet gewaarschuwd was. Toch heeft u massaal op de VVD gestemd.

Bart Schut 06 april 2017, 00:00
Doe het niet, Mark

U kunt niet zeggen dat u niet gewaarschuwd was. Toch heeft u massaal op de VVD gestemd.

En daar zitten ze dan aan de onderhandelingstafel: Rutte, Buma en de twee leiders van Neerlands belangrijkste BDS-partijen: Pechtold en natuurlijk Jesse Klaver, de man die in een recent interview met CNN zonder blikken of blozen verklaarde dat hij eigenhandig de rechts-populistische revolutie had verijdeld.Weliswaar met de helft minder stemmen dan de PVV, maar bescheidenheid en een strikte gebondenheid aan feiten zijn nu eenmaal niet de Jessias’ sterkste wapens.
Nu onderhandelen Mark ‘alles voor de macht’ Rutte en Sybrand ‘eindelijk wat macht’ Buma met Klaver over GroenLinks’ deelname aan een centrum-regering (die daarmee stevig links van het midden zou uitkomen). Dat er buiten de partijtop van principeloze überopportunisten geen VVD’er is die daarop zit te wachten, mag de pret niet drukken. Dit kabinet moet er komen, Rutte zou desnoods met de Erdofascisten van Denk in zee gaan om dat Romeinse drietje achter zijn naam te krijgen. (Hij heeft sowieso minimaal een zetel of vijf aan de Slager van Ankara en zijn stoottroepen op de Westblaak te danken.)

Rutte zou desnoods met de Erdofascisten van Denk in zee gaan om dat Romeinse drietje achter zijn naam te krijgen

Maar goed, een regering met GroenLinks dus. De partij die in het continuüm Israëlkritiek-antizionisme-antisemitisme wel erg sterk naar rechts, heel rechts, bruin rechts overhelt. Dat is niet zo verwonderlijk als u bedenkt dat de crimineelactivist Wijnand D. (tegenwoordig zouden we zo’n man gewoon terrorist noemen) de sterke man achter Klaver, de Henry Higgins achter Jesse Doolittle is. (Als deze vergelijking u wat vergezocht lijkt, bedenk dan dat Klaver nooit een baan heeft gehad waarin hij iets geproduceerd heeft – Doolittle indeed.)

Rechtse hobby
Deze club die er een sport van maakt Nederlandse Joden te straffen voor het beleid van Benjamin Netanyahu – GroenLinks stemt als een van de weinige partijen tegen anti-antisemitismemaatregelen (drie keer woordwaarde!) – gaat nu samen met de al bijna evenzeer BDS-geïnfecteerden van D66 een regering vormen met de o zo Israël-vriendelijke liberalen en christendemocraten. Alleen zijn deze laatsten zolang het Van Agt-virus voortwoekert dat helemaal niet en weten we allemaal hoe snel de VVD de ene rechtse hobby – Israël – zal inleveren voor de andere – versoepeld ontslagrecht voor grote bedrijven of zo. U was gewaarschuwd!
Met Pechtold als minister van Buitenlandse Zaken zal het Kuzuaanse handenweigeren eerder beleid dan uitzondering worden in Den Haag (GroenLinks bleef helemaal weg bij het bezoek van de Israëlische premier). En met Klaver op Cultuur zal er voor Joodse – dus per definitie niet-verbindende – instellingen weinig te halen zijn in de Haagse subsidiepot. De Leo Smit-stichting kan daar nu al over meepraten, laten we hopen dat Maror haar geld goed heeft belegd. Mocht Klaver op Immigratie eindigen, weet u ook meteen waar uw kilometerheffing naartoe gaat: meer huisvesting voor de nieuwe golf Middenoostelijke en Afrikaanse antisemieten die hij zo graag en masse ons land binnenhaalt. Lechaim!
Tenzij… Tenzij Rutte en Buma het licht zien en alsnog ervoor kiezen met ChristenUnie (en eventueel SGP) in zee te gaan. Dan maar even geen voltooid leven – een kleine prijs om de meest anti-Israëlische, zeg maar gerust anti-Joodse, overheid sinds 1945 te voorkomen. Of met de PvdA, de club die is bestraft voor het economische succes van Rutte II. Ik weet, de partij zegt de komende jaren haar wonden te willen likken, maar ik zou Lodewijk Asscher een nieuwe regeerperiode van harte gunnen, zeker nu Israël-hater Michiel Servaes met pek en veren Den Haag is uitgedragen. De sociaaldemocraten hebben bewezen een betrouwbare coalitiepartner te zijn en met Asscher hebben Israëli’s en Nederjoden zeker geen vijand in de regering.
Wat ik maar wil zeggen, er zijn alternatieven voor het GroenLinks van Klaver, Duijvendak en Arjan ‘Electronic Intifada’ El Fassed. Christenen, sociaaldemocraten… alles beter dan de antizionistische intersectionele social justice warriors. Excellentie, geachte heer Rutte, beste Mark: Doe. Het. Niet.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *