Door de ogen van de toekomst
Binnenland

Door de ogen van de toekomst

14 september 2012, 00:00
Door de ogen van de toekomst

De toekomst van Joods Nederland ligt bij de tieners van vandaag. Van wie horen we over tien tot twintig jaar meer? Het NIW ging op zoek naar degenen die best eens de leiders van het Joodse Nederland van morgen kunnen worden.

De twee grootste Joodse jeugdverenigingen Haboniem- Dror en Bne Akiwa vormen belangrijke kweekvijvers voor toekomstige Joodse leiders, opiniemakers en rolmodellen. Wie zijn de jongeren die de boventoon voeren bij discussies, graag in het middelpunt staan of zonder schroom ambitie tonen?

Wij laten u kennismaken met enkele jongeren tussen de 14 en 16 jaar die het meest in het oog springen bij Haboniem en Bne Akiwa. Zij representeren een veel grotere groep Joodse tieners, die onze toekomst vormen. Wie zijn deze jongeren en wat zijn hun ambities? Hoe staan zij in het leven en wat houdt hen dagelijks bezig? Hoe kijken ze aan tegen de toekomst van Joods Nederland? Overwegen ze om aliya maken? Het NIW portretteerde ze en laat hen aan het woord over hun interesses, ambities en dromen.

Lees de rest van dit artikel in het NIW nr. 1

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking