Drama: vader bevrijde gijzelaar ‘stierf van verdriet’
Nieuws

Drama: vader bevrijde gijzelaar ‘stierf van verdriet’

Redactie 09 juni 2024, 14:25
Drama: vader bevrijde gijzelaar ‘stierf van verdriet’
De bevrijde gijzelaar Almog Meir Jan herenigd met zijn familie - Foto: IDF

De door een video van haar ontvoering internationaal bekend geraakte Noa Argamani werd op tijd bevrijd om met haar terminaal zieke moeder herenigd te worden. Almog Meir Jan had dat geluk niet. Yossi Jan werd dood aangetroffen in zijn woning op de dag dat zijn zoon bevrijd werd.

“Mijn broer is gestorven aan verdriet,” zei Dina Jan, zuster van Yossi en tante van de bevrijde Almog Meir tegen de Israëlische televisie. “De nacht voor Almogs terugkeer, stopte zijn hart ermee.” Dina trof Yossi dood aan in zijn woning, toen zij naar hem toe ging om hem het heuglijke nieuws van zijn zoons bevrijding te vertellen.

De 21-jarige Almog Meir Jan was een van de vier gijzelaars die gisteren in een heldhaftige reddingsoperaties werden bevrijd. Jan en de 26-jarige Noa Argamani, de 27-jarige Andrey Kozlov en Shlomi Ziv waren op 7 oktober gegijzeld tijdens de bloedige aanval van Palestijnse terroristen op het Nova-muziekfestival. Een Israëlische commando sneuvelde bij de bevrijdingsoperatie.

Noa Argamani zou in het huis van een Palestijnse Al Jazeera-journalist gegijzeld zijn gehouden

Terreurbeweging Hamas beweert dat een groot aantal burgers bij de actie gedood zouden zijn, maar heeft daar zoals gebruikelijk geen enkel bewijs voor geleverd. Hamas maakt geen onderscheid tussen burgers en terroristen en overdrijft slachtofferaantallen al sinds 7 oktober, soms zelfs met een factor van tien. Dit weerhoudt de internationale pers er niet van de cijfers van de jihadisten klakkeloos over te nemen en te presenteren als afkomstig van ‘de gezondheidsautoriteiten in Gaza’, vaak zonder te melden dat dit een eufemisme voor Hamas is.

Een saillant detail is dat de bevrijde Noa Argamani volgens eerste berichten gegijzeld werd gehouden in het huis van een Palestijnse journalist, Abdullah al-Jama. Deze werkt voor de Qatarese staatsnieuwszender Al Jazeera, een door en door antisemitisch medium dat al jaren zijn pro-Hamasboodschap de wereld in slingert. Of beter gezegd ‘werkte’, want Al-Jama zou bij operatie gedood zijn door Israëlische commando’s, wat in de westerse pers wel weer als ‘moord op een journalist’ gespind zal worden.

Opmerkingen (1)
Shlomo Itai 09 juni 2024, 16:42
Dat was een fantastische actie - en laat de antisemieten maar klagen over het “hoge aantal burgerslachtoffers”: WIJ weten dat burgers gijzelaars gevangen hielden, dat burgers Hamas in het zadel hebben geholpen en houden, dat Hamas zijn omgekomen jihadisten telt alsof het burgers zijn en dat het opgegeven aantal waarschijnlijk sowieso overdreven is. Het enige wat we echt moeten betreuren, is dat een moedige en uitstekende Israëlische officier bij deze gevaarlijke actie gesneuveld is.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *