Duitsland steunt Nationaal Holocaust Museum met vier miljoen euro
Nieuws

Duitsland steunt Nationaal Holocaust Museum met vier miljoen euro

Redactie 14 januari 2020, 11:24
Duitsland steunt Nationaal Holocaust Museum met vier miljoen euro

Duitsland draagt vier miljoen euro bij aan het Nationaal Holocaust Museum in Amsterdam. Met de donatie kan het museum beginnen met de grote verbouwing van de voormalige Hervormde Kweekschool aan de Plantage Middenlaan 27, recht tegenover de Hollandsche Schouwburg.

“Duitsland neemt met deze schenking zijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat dat gedeelte van onze gezamenlijke geschiedenis, die zeker vanaf de Duitse kant een hele donkere geschiedenis is, wordt geborgd in de hedendaagse samenleving”, zegt museumdirecteur Emile Schrijver over de donatie.

In totaal is er 27 miljoen euro nodig voor de ontwikkeling en verbouwing van het museum. Met de Duitse donatie staat de teller op 21 miljoen euro. Volgens Schrijver moet het ook lukken om de rest van het geld bij elkaar te krijgen. “We hebben er alle vertrouwen in dat we de financiering halverwege dit jaar helemaal rond zullen hebben,” aldus Schrijver.

Ook Heiko Maas, de Duitse minister van Buitenlandse zaken is blij met de gift. “Ik ben dankbaar voor deze bijdrage in de strijd tegen antisemitisme en blij dat we dit belangrijke initiatief kunnen ondersteunen met onze bijdrage aan het nieuwe Holocaust Museum.”

Het Nationaal Holocaust Museum opende in 2016 in de voormalige Kweekschool aan de Plantage Middenlaan. Tijdens de ‘eerste fase’ van de oprichting waren er meerdere tentoonstellingen en presentaties te zien op de begane grond van het gebouw. Op 2 februari sluit het museum de deuren voor een verbouwing van twee jaar. Ook de Hollandsche Schouwburg is vanaf 30 juli 2020 gesloten. Naar verwachting wordt het permanente museum in september 2020 geopend.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking