Duitsland treedt op tegen Palestijnse antisemieten en terreuraanhangers
Nieuws

Duitsland treedt op tegen Palestijnse antisemieten en terreuraanhangers

Redactie 23 november 2023, 17:47
Duitsland treedt op tegen Palestijnse antisemieten en terreuraanhangers

De Duitse politie heeft in vier bondsstaten invallen gedaan bij aanhangers van de verboden Palestijnse organisaties Hamas en Samidoun. Er werden elf huiszoekingen gedaan – zeven gericht op Hamas en vier tegen Samidoun – in Berlijn, Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en Sleeswijk-Holstein. Hamas is door veel landen, waaronder Duitsland en ons land, officieel tot terroristische organisatie bestempeld. Het aan de terreurbeweging PFLP gelieerde Samidoun werd eerder deze maand door de Duitse autoriteiten verboden vanwege haar steun aan terrorisme en racisme.

Driehonderd politieagenten waren betrokken bij de operatie tegen de twee Palestijnse organisaties. “Wij zetten onze consistente acties tegen radicale islamisten voort,” zei de minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser, lid van de sociaaldemocratische SPD. “Met het verbod op Hamas en Samidoun in Duitsland geven wij een helder signaal af dat wij verheerlijking en steun aan de barbaarse terreur van Hamas niet zullen tolereren.” Om daaraan toe te voegen: “Islamisten en antisemieten mogen zich nergens veilig voelen.”

De Duitse autoriteiten schatten dat er zo’n 450 actieve aanhangers van Hamas zijn in de Bondsrepubliek, die zich onder meer bezighouden met financiering van de terreurbeweging. Onze oosterburen hebben zich ontwikkeld tot gidsland in de strijd tegen Jodenhaat, een voorbeeld dat de Nederlandse politiek vooralsnog weigert te volgen. Samidoun is in ons land niet verboden en geldt als drijvende kracht achter anti-Israëlische demonstraties waarbij Joden gediscrimineerd en racistisch bejegend worden en er tot genocide wordt opgeroepen.

Op de foto hierboven de internationale website van de in Duitsland verboden en aan terreurbewegingen verbonden Palestijnse organisatie Samidoun

Plaats opmerking