Eenarm
Nieuws

Eenarm

Redactie 23 maart 2019, 00:00
Eenarm

Deze week bereikte het haattheater op de Dam een nieuw dieptepunt. Bij de herdenking van de vijftig vermoorde moslims in Nieuw-Zeeland keerden de pro-Palestina-actievoerders Robert-Willem van Norren (die van die bevlagde scootmobiel), Gustav Draijer, Rhimou Lachkar en de kale beroepsactivist Frank van der Linde demonstratief hun rug naar het podium toen opperrabbijn Binyomin Jacobs sprak. Gewoon, omdat daar een Jood stond. Met burgemeester Halsema en tientallen agenten eromheen, in een stad waar de politiek eensgezind afsprak (op circus Bij1 en Erdoganfans Denk na) het opkomende antisemitisme te bestrijden.

De pro-Palestijnse demonstranten verziekten de herdenking al met hun Pallyvlaggen pal voor het podium. Ligt Nieuw-Zeeland in Gaza? Nee: Jacobs is Jood en dus slecht, want in Israël wonen Joden in plaats van ‘Palestijnen’. Als we ons omdraaien zijn ze er niet. Het is de verbijsterend lompe logica van die Frank van der Linde in één tweet: opperrabbijn Jacobs is ‘een Israëlapologist van de bovenste plank. In Christchurch kwamen zes Palestijnen om. Die man een podium geven is spugen op hun graf. Bizar en walgelijk.’ Dat kun je wel zeggen, ja. De organisatoren wilden ‘een krachtig signaal afgeven tégen terreur’. En dus staan er pal voor het podium pro-Palestijnse ‘activisten’ hun antisemitisme te propageren. Op de Dam. In Amsterdam. Bij het Nationaal Monument dat, weet u nog, een oorlog herdenkt waarin de Joodse bevolking van Amsterdam vrijwel totaal uitgeroeid werd.

Poppenkast
De gemeente tolereert dat allemaal. Als op de Dam bij de ‘normale’ poppenkast Jan Klaassen en Katrijn te vaak met de houten koppen tegen elkaar knotsen, verschijnt altijd de veldwachter die hen eraan herinnert wat de openbare orde is. Maar het weifelbeleid van de gemeente leidt telkens tot rampen. Niet ingrijpen tegen haatmoslims leidde tot totale corruptie bij de gemeentelijke terreurbestrijding, tot een school waar kinderen tot terrorist worden opgeleid, tot schoolbestuurders die een dikke middelvinger tekenen op hun post retour stadhuis. Waarom na waarschuwingen van de AIVD wel een school willen sluiten, maar de terreuraanhang op de Dam ongemoeid laten?

Alle lijnen van pro-Palestijnse clubs op de Dam komen uit bij Amin Abou Rashed, dé man van Hamas in Nederland. Die betaalt steeds weer, na in beslagname, de misleidende spandoeken van de recent alweer wegens illegaal geld inzamelen ‘voor Gaza’ aangehouden Simon Vrouwe. Rashed beloonde hem zelfs onlangs, net als rugtoedraaier Gustav Draijer, op de Dam met een Palestijns paspoort. Deze Syriër Rashed, wiens terreurdaad tegen Israël hem een arm kostte en hem de bijnaam ‘Abou Eenarm’ opleverde, is de inspirator van activisten als Frank van der Linde en andere uit Bij1-kringen voortgekomen griezels. In dat land der antisemieten is Eenarm koning.

Het is een raadsel waarom Rashed niet met kop, kont en overgebleven arm over de grens gezet wordt

Rashed, die om raadselachtige redenen een Nederlands paspoort bezit, organiseerde eerder namens Hamas en de Moslimbroeders de zogeheten Gaza-flotilla’s, puur om de Israëlische marine te provoceren. Rashed, Europees fondsenwerver van Hamas, poserend als liefdadigheidsorganisator, heeft banden met de Holy Land Foundation, een Amerikaanse club die in de VS werd vervolgd wegens het financieren van Hamas. Rashed zit ook in de organisatie van de jaarlijkse Palestinians in Europe Conference, volgens de Duitse Verfassungsschutz, de binnenlandse veiligheidsdienst, een regelrechte Hamasclub. EPAL, een Europees-Palestijnse media-opzet van Hamas om het verzet tegen Israël te coördineren, zit in Rotterdam op hetzelfde adres als Rasheds ‘hulpstichting’ ISRAA. Eind vorig jaar nog trad Rashed namens EPAL op bij een Palestijnse mediaconferentie in Istanboel. Op de website ‘Het Palestijnse Huis’, eveneens onder invloed van Hamas, werd Rashed als ‘verzetsstrijder’ gehuldigd door Ismail Haniyeh, de leider van Hamas. Hetzelfde Hamas wordt internationaal beschouwd als terroristische organisatie, wat recent nog, na bezwaren van Hamas, door het Gerechtshof van de Europese Unie bevestigd werd.

Maar de gemeente Amsterdam vindt alles blijkbaar best en snapt niet dat vrijheid van meningsuiting en wettelijk strafbaar haat zaaien verschillende dingen zijn. In de video’s van Hamas werd recentelijk GroenLinks zelfs uitgebreid geprezen om zijn anti-Israëlische standpunten. De terrorist Eenarm Rashed wordt er omarmd als ‘verzetsstrijder’. Of hij zijn Syrische paspoort nog heeft, weet ik niet. Maar wel een Nederlands paspoort. En een ‘Palestijns’ paspoort, want die deelt hij zoals gezegd zelf uit. Terreurverdachten met een dubbel paspoort kunnen simpelweg uitgezet. Het is een raadsel waarom deze Rashed, die, vuistdiep in Hamas, hier Jodenhaat propageert, niet met kop, kont en overgebleven arm over de grens gezet wordt. Waar wachten we op? Op de eerste bomaanslag in Buitenveldert?

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking