Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Elon Musk kiest de zijde van notoire antisemieten

Redactie 04 september 2023, 16:36
Elon Musk kiest de zijde van notoire antisemieten

De eigenaar van socialmediaplatform X (voorheen Twitter) mag zich graag als een verdediger van ‘absolute vrijheid van meningsuiting’ presenteren, hij maakt daar grif een uitzondering voor als de bewuste mening hem niet bevalt. Nu kiest Elon Musk de kant van notoire Jodenhaters in hun strijd tegen de Amerikaanse antiracismeorganisatie Anti-Defamation League (ADL).

Op X postte Musk een reactie op een bericht van de extreemrechtse Nederlandse opiniemaakster Eva Vlaardingerbroek met de hashtag #BanTheADL. Musk vraagt zich af of hij hier een peiling over zou moeten organiseren. Ook stemde de miljardair via een ‘like’ in met tweets van de Ierse blanke nationalist Keith Woods, die de bewuste hashtag introduceerde. Woods beschrijft zichzelf als een ‘ontzettende antisemiet’.

De oprichter van onder andere Tesla en SpaceX is woedend op de ADL en met name op diens Joodse voorzitter Jonathan Greenblatt, omdat zij de explosie van racisme, Jodenhaat en homofobie sinds Musk Twitter overnam aan de kaak stellen. Het is niet de eerste keer dat de in Zuid-Afrika geboren Musk vatbaar blijkt voor extreemrechts en racistisch gedachtegoed. Eerder liet hij de antisemitische rapper Kanye West toe tot X, nadat die van Twitter was verbannen vanwege loftuitingen aan het adres van Adolf Hitler.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (2)
tiki 04 september 2023, 18:13
Eens een Jodenhater, altijd een Jodenhater. Dat deze over de top getilde clown door zijn vele geld daarom een haar beter zou zijn is een misverstand.
tiki 04 september 2023, 18:32
Antisemitisme, de foute term voor Jodenhaat. Er bestaat niet zoiets als "Semitisme" om anti tegen te zijn. De term werd uitgevonden in de 19e eeuw door een zekere Wilhelm Marr, agitator/populist/ journalist uit Magdenburg (1819-1904).... jawel, een notoire Jodenhater, die de term 'antisemiet uitvond & populair maakte. Klinkt tenslotte zoveel vriendelijker dan Jodenhater. Pikant detail....de 2e vrouw van Wilhelm was Joods maar stierf binnen een jaar na het huwelijk. Vraag is dan ook...hoezo!!
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *