Emotionele beelden van bevrijde gijzelaars
Nieuws

Emotionele beelden van bevrijde gijzelaars

Redactie 12 februari 2024, 14:14
Emotionele beelden van bevrijde gijzelaars

Israëlische commando’s hebben vannacht in een spectaculaire reddingsoperatie twee gijzelaars uit de klauwen van Hamas gered. Het was de eerste geslaagde bevrijdingsactie in maanden.

De 61-jarige Fernando Marman en de 70-jarige Louis Har zijn inmiddels herenigd met hun families en in goede gezondheid. Datzelfde kan niet gezegd worden van de terroristen die hen gevangen hielden: de IDF-commando’s doodden tenminste drie van de Hamas-bewakers tijdens de operatie in de grensstad Rafah, het laatste Hamas-bolwerk in de Gazastrook.

Minister van Defensie Yoav Gallant, premier Benjamin Netanyahu en generaal-majoor Avi Gil volgen live de bevrijdingsoperatie – Foto: Shin Bet

De twee gijzelaars waren op 7 oktober door Palestijnse terroristen uit de kibboets Nir Yitzhak ontvoerd. De operatie in Rafah is pas de tweede geslaagde bevrijding van gijzelaars. De eerste was al in oktober zelf, toen commando’s de ontvoerde IDF-soldaat Ori Megidish bevrijdden.

De operatie is nog meer een succes voor de IDF omdat Rafah nog vrijwel volledig in handen van de terroristen is. Israël staat op het punt de stad binnen te trekken, hoewel de internationale gemeenschap daar grote vraagtekens bij zet omdat het de laatste ‘veilige’ plaats voor vluchtelingen uit andere delen van de Gazastrook zou zijn.

Bij de bevrijdingsoperatie werd gebruik gemaakt van bombardementen door F35-jachtbommenwerpers. U weet wel, de toestellen waarvan Nederlandse rechters niet willen dat Israël ze gebruikt.

Op de foto boven worden Louis Har (links) en Fernando Marman (tweede van rechts) herenigd met hun dierbaren. Op de foto hieronder: Gabriele Leimberg kust haar broer Fenrando Marman, terwijl Clara Marman tussen haar broer en haar partner Louis Har zit – Foto’s IDF

Plaats opmerking