Neem nu een abonnement

Lees elke week het opinietijdschrift en cultureel magazine ineen, voor iedereen met interesse in de Joodse wereld. Abonneer je nu »

Emotionele beelden van bevrijde gijzelaars
Nieuws

Emotionele beelden van bevrijde gijzelaars

Redactie 12 februari 2024, 14:14
Emotionele beelden van bevrijde gijzelaars

Israëlische commando’s hebben vannacht in een spectaculaire reddingsoperatie twee gijzelaars uit de klauwen van Hamas gered. Het was de eerste geslaagde bevrijdingsactie in maanden.

De 61-jarige Fernando Marman en de 70-jarige Louis Har zijn inmiddels herenigd met hun families en in goede gezondheid. Datzelfde kan niet gezegd worden van de terroristen die hen gevangen hielden: de IDF-commando’s doodden tenminste drie van de Hamas-bewakers tijdens de operatie in de grensstad Rafah, het laatste Hamas-bolwerk in de Gazastrook.

Minister van Defensie Yoav Gallant, premier Benjamin Netanyahu en generaal-majoor Avi Gil volgen live de bevrijdingsoperatie – Foto: Shin Bet

De twee gijzelaars waren op 7 oktober door Palestijnse terroristen uit de kibboets Nir Yitzhak ontvoerd. De operatie in Rafah is pas de tweede geslaagde bevrijding van gijzelaars. De eerste was al in oktober zelf, toen commando’s de ontvoerde IDF-soldaat Ori Megidish bevrijdden.

De operatie is nog meer een succes voor de IDF omdat Rafah nog vrijwel volledig in handen van de terroristen is. Israël staat op het punt de stad binnen te trekken, hoewel de internationale gemeenschap daar grote vraagtekens bij zet omdat het de laatste ‘veilige’ plaats voor vluchtelingen uit andere delen van de Gazastrook zou zijn.

Bij de bevrijdingsoperatie werd gebruik gemaakt van bombardementen door F35-jachtbommenwerpers. U weet wel, de toestellen waarvan Nederlandse rechters niet willen dat Israël ze gebruikt.

Op de foto boven worden Louis Har (links) en Fernando Marman (tweede van rechts) herenigd met hun dierbaren. Op de foto hieronder: Gabriele Leimberg kust haar broer Fenrando Marman, terwijl Clara Marman tussen haar broer en haar partner Louis Har zit – Foto’s IDF

Opmerkingen (3)
tiki 12 februari 2024, 16:21
En waar zaten ze? Temidden van al die 'onschuldige burgers" die vooral niet gestoord mogen worden in Rafiah volgen onze frenemies in de US & EU. In Rafiah begint de Philadelphia corridor van waaruit alles vanuit een corrupt Egypte word binnen gesmokkeld..........van wapens tot auto's. Israel moet vooral deze route intact laten & Hamas laten overleven zodat er daarna, volgens Biden & GB een palestijnse staat kan worden uitgeroepen (als prijs voor 7 october) als zijnde de énige optie tot vrede. Gelukkig heeft Netanyahu zich herpakt en is de oude Bibi komen bovendrijven, tot het sacherijn van deze 2, daar er "met hem niet te werken valt" omdat de oude Bibi zijn hakken in het zand zet voor de veiligheid van Israel en niet de pushover is die Biden & Cameron zich wensen.
Roos Tamerus 12 februari 2024, 16:21
Geweldig mooi nieuws
Bas Fortuin 12 februari 2024, 20:23
Een groot wonder...Israëlische Commando’s hebben vannacht in een spectaculaire reddingsoperatie twee gijzelaars uit de klauwen van Hamas gered." Feest in Israel! Maar... Je wordt Kotsmisselijk van de dagelijkse misleidende NOS-berichtgeving op radio/tv over de oorlog in Gaza. De NOS e.a Media blijven hun gemene mantra's maar herhalen dat Israël nu echt de oorlog tegen het Hamas moet beëindigen. Verzwegen wordt...Dat het antisemitische Hamas [Lees hun Handvest] dagelijks nog steeds honderden raketten afvuurt richting Joodse steden en dorpen. Waarom hoor je dat niet van de NOS. Hamas begon toch deze vuile oorlog op 7/10/23 en mag hem dan nu ook beëindigen, dan is er vandaag nog vrede, tenminste, als ze ook de rest van alle Joodse gijzelaars uit hun stinkende tunnels vrijlaten en overgeven aan IDF. Denk even na: Als Israel vandaag ophoudt met Hamas volledig uit te schakelen zal er GEEN Israel meer bestaan. Hoezo niet? Alle Israel vijandige volken o.a Hezbollah en Iran zullen dan als hyena's op Israel afstormen en haar in blinde haat verscheuren. Goddank leert 3000 jaar Joodse geschiedenis ons...Jacob/Israel is Gods geoefende Strijder [Genesis 32] en blijft Gods Oogappel. Duurzame Vrede zal in en vanuit JERUZALEM komen. Psalm 2, 149 en Jesaja 2.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *