Fatah: Hamas verantwoordelijk voor ‘catastrofe’ in Gaza
Nieuws

Fatah: Hamas verantwoordelijk voor ‘catastrofe’ in Gaza

Redactie 19 maart 2024, 13:25
Fatah: Hamas verantwoordelijk voor ‘catastrofe’ in Gaza
Het conflict tussen Hamas en Fatah leidde in 2006 en 2007 tot een bloedige mini-burgeroorlog in de Gazastrook - Foto: Ahmad Khtaeib/Flash90

Een wel heel bijzondere verklaring van Fatah, de partij van de president van de Palestijnse Autoriteit (P.A.) Mahmoud Abbas. “Zij die de herbezetting van Gaza door Israël hebben veroorzaakt en de catastrofe die de Palestijnse bevolking nu beleeft, hebben niet het recht nationale prioriteiten te dicteren. Dit bevestigt dat de Hamasleiding het contact met de werkelijkheid en het Palestijnse volk kwijt is.”

Nu is de scheuring tussen Fatah en Hamas niets nieuws. In 2006 en 2007 vochten de twee Palestijnse facties een bloedige burgeroorlog uit om de macht in de Gazastrook. De jihadi’s wonnen die en om dat te vieren, executeerden zij tientallen Fatah-aanhangers. Maar toch, met de mond belijden beide partijen luidkeels ‘solidariteit’ onder de Palestijnen, vandaar dat de Fatah-verklaring zeer opvallend is (niet dat u daarover veel zult vinden in de Nederlandse ‘kwaliteitspers’ – om voor de hand liggende redenen).

Wat je ook van Abbas en Fatah vindt, er is gewoon geen alternatief

Dit nieuwe conflict tussen de P.A. van Abbas en Hamas is goed nieuws voor de burgers van Gaza. Een toenadering tussen Fatah en Israël, hoe fragiel en stilgehouden ook (Abbas noch Benjamin Netanyahu worden er graag van beschuldigd bondgenoten van elkaar te zijn), is een belangrijke factor bij de distributie van de massale voedselhulp die nu via land, over zee en vanuit de lucht de Gazastrook bereikt. Op dit moment wordt een groot deel hiervan geconfisqueerd door Hamas en andere gewapende bendes, voor eigen gebruik en verkoop tegen woekerprijzen aan de burgers voor wie de hulp bedoeld is.

De enige Palestijnse groep die de autoriteit en mankracht heeft de leegte te vullen die is achtergelaten door Hamas is nu eenmaal Fatah. En inderdaad, er sijpelen al berichten uit Gaza door dat Fatah-strijders ingezet worden bij de verdeling van voedsel en andere hulpgoederen. Door Hamas de schuld van de noodsituatie in de Gazastrook te geven, sorteert Fatah voor op de rol die het zal spelen na de Israëlische aftocht uit het gebied. Wat je ook van Abbas en Fatah vindt, er is gewoon geen alternatief.

Opmerkingen (6)
Ruud 20 maart 2024, 05:30
Ach, kijk eens hier!! De meerkoppige slang laat weer eens zijn ware gezicht zien. Nu plots noemt Fatah de slachting op 7 oktober een catastrofe. Laat me niet lachen! Een catastrofe dat het niet beter gelukt is, bedoelen ze dan zeker! Op 7 oktober stonden die walgelijke schoften nog te dansen in de straten en snoepjes uit te delen aan de kinderen. Een waar volksfeest werd er gevierd. Dit zijn dezelfde terroristen knuffelaars die het beruchte Pay for Slay programma in hun beleid hebben staan. Voor hen die dat niets zegt: met dit programma stimuleren ze aanslagen op Joden door de dader of zijn nabestaanden levenslang van een uitkering te voorzien...hoe dodelijker de aanslag hoe hoger het bedrag uitgekeerd.
tiki 20 maart 2024, 07:57
Hamas denkt Hamas & Fatah denkt Fatah...."de palestijnen" & hun ellende" zal ze worst wezen daar BEIDEN daar verantwoordelijk voor zijn en deze groep gehersenspoelde idioten enkel gebruiken voor hun eigen overleven. *** De enige Palestijnse groep die de autoriteit en mankracht heeft de leegte te vullen die is achtergelaten door Hamas is nu eenmaal Fatah *** Wie dat denkt heeft er écht niets van begrepen. Fatah/Abbas is géén democratische regeringspartij, heeft géén autoriteit, is géén liefdadigheids NGO & is géén mensenrecht project, maar een brute terreurbeweging. Abbas is een corrupte crimineel & terrorist/dictator in een Armani pak die mét prive vliegtuig de wereld rondvliegt om zijn haat te indoctrineren in wie het maar horen wil.........en dat lukt aardig, want Jodenhaters met een Israel neurose zijn er in overvloed . PA/Fatah/Hamas zijn '''internationale miljarden ondernemingen die allléén bestaan & kunnen voortbestaan door 'internationale steun & criminele projecten (Drugs....gefinancierd via Bitcoins) Draai de geldkraan kraan dicht en deze terreurbendes & hun organisatoren zijn verleden tijd. Vraag is dan 'waarom het Westen deze steun blijft geven, terwijl ze precies weet waarom deze Fatah/PLO/PA/HAMAS & associates in het leven zijn geroepen. Ik denk dat we daar allemaal het antwoord wel op weten.....maar onderdrukken met vreemde conclusies gevolgtrekkingen via geindoctrineerde "waarheden", die het conflict niet zullen oplossen maar verlengen 'tot Israel is vernietigd en "de palestijnen" zich blijven laten gebruiken in dit wrede manipulatieve spel.......wat ook precies de bedoeling is van al deze gulle gevers uit het beschaafde Westen! Hiervoor is géén leugen te groot & géén scenario te fantastisch want Jodenhaat is een genetische ziekte die al bestaat sinds er Joden bestaan en is begonnen & heeft overleefd via de Westerse beschaving.
Ruud 20 maart 2024, 18:11
Opnieuw een heel stuk van mijn reactie weggelaten. Toch maar voor de volledigheid opnieuw ingezonden. En voor de naievelingen onder de lezers, die denken zal wel meevallen, even een ontnuchterende "wake up call"! In 2017 stond de Pay for Slay act voor het luttele bedrag van slechts $355.000.000,= in de boekhouding van Fatah. Zo veel nullen lijkt weinig: ieder jaar stijgt het begrote bedrag met meerdere procenten...anno 2024 gaat er jaarlijks meer dan vierhonderd miljoen dollars naar gevangen terroristen, of naar de families van de martelaren die omkwamen bij hun aanslag. Fatah heeft in haar handvest nog altijd de vernietiging van de staat Israël en de dood van alle Joden staan...niet meer op pagina 1 bovenaan, zoals hamas. Nee dat hebben deze "betrouwbare onderhandelaars voor de palestijnse zaak" iets verderop in de tekst goed verstopt om de geldschieters in het westen een rad voor de ogen te draaien. Als ze het doel bereikt hebben en er geen Jood meer leeft, gaan ze verder met de rest van de ongelovigen en dan komt het gulle westen aan de beurt. Ironisch nietwaar? Het westen krijgt straks een jihadistische oorlog voor de kiezen waarbij ze hun vijand met de eigen belastingcenten hebben bekostigd. Ja jullie lezen het goed: na de vernietiging van Israël staat de terroristische golf aan de grenzen van Europa waarbij ze de Europeanen gaan doden met kogels en bommen die de slachtoffers zelf met hun belastingcenten hebben betaald. Het ultieme "boontje komt om zijn loontje" de beloning voor jaren lang ontkennen, wegkijken, bedriegen en doneren. In Exodus 20:16 staat het negende gebod: Gij zult geen valse getuigenis afleggen tegen uw naaste! Nou daar houden onze Christelijke broeders en zusters zich heel goed aan, gezien de dagelijkse verslaglegging van aaneengesloten leugens over Israël en de Joden. Je gelooft niet wat ik hierboven schreef: let maar op...de eerste fase van de aankomende religieuze oorlog is de islamisering in onze samenleving en die is al onstuitbaar. Waarom willen moslims zo ontzettend graag uit hun dictatoriale islamitische thuisland emigreren naar een westers land, om vervolgens daar te gaan leven in een getto als een mini Marokko of mini Turkije? Gehoorzamen aan de eigen dictator in het land van afkomst en ook nog steeds in de rij staan bij de verkiezingen voor het land dat ze jaren geleden hebben verlaten? Dat zie je nergens ter wereld bij andere niet islamitische emigranten. Na hun naturalisatie in het land van bestemming staan ze niet in de rij bij de Nederlandse ambassade om te stemmen op de nationale draaikont Pietertje, of tuinkabouter Fransje.
Rena Weissman 20 maart 2024, 22:13
@Ruud, ik vrees dat ze met catastrofe alleen de Palestijnse slachtoffers bedoelen, want ja, het zou toch wel heel vreemd zijn als een Joods leven iets waard is in deze wereld.... (De wereld waarin Pro-palestijnen Joden die het holocaust museum binnen willen gaan antisemitisch uitschelden, op het plein en in de buurt waar 100.000 Joden zijn weggevoerd in de oorlog, iedereen stond te kijken, zelfs de burgemeester, niemand deed wat. Al hadden we "Never Again" beloofd, Nederland kan het niet laten om even al haar agressie eruit te gooien op de Joden, die onmenselijke, koelbloedige kindermoordenaars! (Die zeg maar als enige land in oorlog ooit men waarschuwde voor de bommen en gebouwen ontruimde voor exploderen, water en eten geven aan het land van de vijand, vluchtroutes uitzetten, redden ze het leven van huisdieren, staan ze vaak beschermend voor angstige kinderen tijdens instortingen, brengen ze 45.000 medicijnen naar ziekenhuizen en verzorgen ze wonden van Palestijnse kinderen, dat zien we niet op de westerse media. Ik heb nog nooit zo'n humaan leger gezien als het leger van Israël die er alles aan doet burgerdoden in Gaza zoveel mogelijk te voorkomen, echter, hoe goed en genadig ze ook zijn voor de mensen die soms juichen bij het zien van een Joods lijk, toch zijn wij al vijfenzeventig jaar de boosdoener en wat we ook doen, we worden gehaat, al hebben de Joden nog nooit een oorlog gewild of gestart)).
tiki shapira 21 maart 2024, 08:16
WOW....zélfs Fatah noemt Hamas de schuldige voor de Palestijnse Naqba . Alléén onze media, politici & "humanisten" blijven Israel maar beschuldigen. Waar zou dat toch aan liggen want Antisemieten zijn ze volgens eigen zeggen niet......wél gewoon Jodenhaters of anti Zionisten (hét synoniem, al hebben ze geen idee wat het betekent) ) met Netanyahu, Ben Gvir & Smotrich als 'bewijs van het kwaad. Nee, niet Sinwar/Hamas of Abbas /PA, (zijnde Hamas in Armani pak),. niet PLO, Fatah, Islamic Jihad, allemaal met dezelfde doctrine, alléén anders verpakt. Maar ja de Jodenhaters van vandaag gaan na 80 jaar weer helemaal los, want Joden haten mag gelukkig weer, wat zeg ik....het is zelfs verplicht want het maakt je een humanist. !
tiki 22 maart 2024, 07:25
Fatah: "Hamas verantwoordelijk voor ‘catastrofe’ in Gaza"...... en dan nog vinden in de laatste peilingen gisteren in Gaza & "palestijnse gebieden" meer dan 70% de aanslagen op 7 october goed & rechtvaardig en zouden ze morgen wéér op Hamas stemmen. M.a.w., deze mensen hebben gekregen wat ze verdienen.....slachtoffer te zijn & blijven onder de leiders van hun keuze.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *