Neem nu een abonnement

Lees elke week het opinietijdschrift en cultureel magazine ineen, voor iedereen met interesse in de Joodse wereld. Abonneer je nu »

Fietsen voor hospitaal
Buitenland

Fietsen voor hospitaal

Redactie 08 november 2012, 00:00
Fietsen voor hospitaal

Op 11 november wordt voor de dertiende keer de Alyn Wheels of Love-fietstocht gehouden ten bate van het Alyn Hospital in Jeruzalem. Meer dan vijfhonderd deelnemers zullen vijf dagen lang kriskras door Israël fietsen om geld op te halen voor het ziekenhuis waar gehandicapte kinderen behandeld kunnen worden. Suzy Raber, voorzitter van de Nederlandse stichting Vrienden van het Alyn Hospital, doet al voor de zesde keer mee aan de tocht: „Dit jaar doen er 33 Nederlanders mee, Joodse en niet-Joodse mensen. Er is zelfs een Nederlandse deelnemer met een Israëlisch-Arabische achtergrond.

We nemen de voorbereiding serieus, we moeten toch vijf dagen achter elkaar zo’n honderd kilometer per dag fietsen. Iedere zondag vertrekken we vanaf restaurant het Kalfje om te trainen. We hebben onze racefiets zelfs een weekend meegenomen naar de Limburgse heuvels.”

Het ziekenhuis in Jeruzalem is een nonprofitorganisatie waarvan de behandelingen niet geheel door het ziekenfonds en de verzekering betaald worden. Donaties en inzamelingsacties moeten daarom een substantiële bijdrage leveren. „Gemiddeld wordt er met de fietstocht twee miljoen dollar opgehaald. Het is dan ook geen klein evenement. Alle wegen worden voor ons afgesloten en op de laatste dag fietst de burgemeester van Jeruzalem een rondje mee.”

Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *