FNV: Israël is apartheidsstaat
Binnenland

FNV: Israël is apartheidsstaat

Likoed Nederland beschuldigde maandag in een persbericht de FNV ‘Palestina Werkgroep’ van antisemitisme naar aanleiding van de site van de werkgroep, waarop Israel ervan wordt beschuldigd een apartheidsstaat te zijn.

Redactie 29 mei 2017, 00:00
FNV: Israël is apartheidsstaat

Likoed Nederland beschuldigde maandag in een persbericht de FNV ‘Palestina Werkgroep’ van antisemitisme.

Dit naar aanleiding van de site van de werkgroep, waarop Israel ervan wordt beschuldigd een apartheidsstaat te zijn. Op de FNV-website staat een doorgelinkt artikel van www.dewereldmorgen.
be dat begint met: “Een VN-Commissie komt tot de vaststelling dat Israël zich schuldig maakt ‘aan de misdaad van apartheid’ en dat de civiele maatschappij ‘een morele plicht’ heeft om te ijveren voor een
einde van de apartheid in Israël.”
Apartheid is een vorm van racisme, en de staat Israël racistisch noemen is volgens Likoed Nederland aan te merken als een antisemitische beschuldiging. Dit volgens de internationale definitie van antisemitisme die vorig jaar werd aangenomen door de meeste westerse landen, waaronder Nederland.
De in het door de FNV gelinkte artikel genoemde ‘VN-commissie’ bleek uit louter islamitische landen te bestaan en de VN had zich van de tekst gedistantieerd. Toen Likoed Nederland de FNV vroeg hetzelfde te doen, kwam er geen antwoord. Uit nader onderzoek blijkt dat er op de FNV-website meer verwijzingen naar Israël als apartheidsstaat staan.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking