Foute rap
Binnenland

Foute rap

Redactie 09 maart 2017, 00:00
Foute rap

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft besloten het samenwerkingsverband met rapper Emms en zijn hiphopformatie Broederliefde te verbreken.

Op 2 maart werd bekend dat de formatie door het Comité tot een van de ‘Ambassadeurs van de Vrijheid’ was uitgeroepen. Het Comité was niet op de hoogte van een filmpje dat vorig jaar rondging op internet, waarin de rapper vol overtuiging Hamas, Hamas, Joden aan het gas scandeert. Daarna is hij op bezoek geweest in voormalig vernietigingskamp Auschwitz. Hij zei daarover: “Ik besef meer dan ooit dat we nooit luchtig kunnen doen over de verschrikkingen van de Holocaust.” De rapper bood voor zijn gescandeer excuses aan, maar diverse Joodse organisaties vroegen zich toch af of hij daarmee tot held van de bevrijdingsfestivals moest worden gebombardeerd.

Gerdi Verbeet, voorzitter van het Comité 4 en 5 mei, verklaarde woensdagmiddag tegenover het NIW: “Dit is een verschrikkelijke loselose-situatie. Ik betreur het zeer en wij zullen hier als Comité ook echt lering uit trekken.” Zodra het filmpje bij het Comité bekend was geworden, is er snel en effectief gehandeld en werd tot deze beslissing overgegaan.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking