Foutje, bedankt
Commentaar

Foutje, bedankt

Esther Voet 11 januari 2024, 15:00
Foutje, bedankt

Het is geen wonder dat Nederlandse Joden met steeds grotere zorg naar de ontwikkelingen in de maatschappij kijken. En zeker naar de zich op kwaliteit beroepende media. Een goed voorbeeld daarvan geeft Nausicaa Marbe deze week in haar opinie, nadat zij afgelopen zondag Buitenhof had zien langstrekken. De partijdigheid straalde af van Al-Jazeera’s Step Vaessen en NRC’s Caroline de Gruyter. Laatstgenoemde zei wel het conflict van twee kanten te bekijken, maar uit haar woorden sprak zo veel rancune, dat zelfs presentator Twan Huys opmerkte: ‘Voor u is het persoonlijk, hè?’ 

Er wordt geblunderd, rectificaties – als die er al zijn  – verschijnen op achterafpaginaatjes. En er zijn zo veel voorbeelden, dat je bijna zou gaan denken dat die foutje-bedanktjes niet per ongeluk kunnen zijn. We bespreken er een aantal van in dit NIW. Zoals de uitglijer van de NOS, die klakkeloos overnam dat Israëli’s wel tachtig lichamen voor orgaanroof hadden gestolen: ouderwets bloedsprookje in nieuwe verpakking. Nepnieuws mag ook onder het mom van opinie. Zoals die schrijfster die in NRC ons wilde wijsmaken dat westerlingen Kerstmis te danken hebben aan de Palestijnen. Volgens Nu.nl had Nederland wapens geleverd aan Israël en de VS F-35’s hebben ingezet in de Gazastrook. Een Vandaag moest een hele rits feitelijke onjuistheden rectificeren nadat daarin hoofddocente Anne de Jong aan het woord was geweest. Zij mocht Gaza duiden, en braakte heel veel onzin uit. Rectificatie alleen op de site, natuurlijk. Pas toen werd er vermeld dat mevrouw De Jong in 2010 deelnam aan het Gazaflottielje. Een Vandaag is niet het enige medium dat ‘experts’ naar voren schuift, maar verzwijgt wat hun geheime agenda is. Daarom hebben wij er een paar voor u op een rijtje gezet, zodat u voortaan weet uit welke hoek de wind waait.  

Geen wonder dus dat met deze kunstmatig opgeklopte anti-Israëlhetze sommige mensen die wij in het verleden interviewden nu uit angst vragen dat artikel offline te halen. 

Plaats opmerking