Gebombardeerde Oekraïense kankerpatiëntjes kunnen in Israël behandeld worden
Israël

Gebombardeerde Oekraïense kankerpatiëntjes kunnen in Israël behandeld worden

Redactie 10 juli 2024, 11:42
Gebombardeerde Oekraïense kankerpatiëntjes kunnen in Israël behandeld worden
Patiënten worden uit het Okhmatdyt-ziekenhuis in Kyiv geëvacueerd na de Russische aanval - Screenshot X

Israël heeft aangeboden kinderen met kanker van het Okhmatdyt-ziekenhuis in Kyiv naar de Joodse staat over te brengen voor behandeling. Het ziekenhuis in de Oekraïense hoofdstad waar zij behandeld werden, werd gisteren gebombardeerd door het Russische leger. Uiteraard ontkent Moskou dat, maar het bewijs is overweldigend en de beelden liegen niet: het was een Russische raket die het ziekenhuis verwoestte.

Omdat de kankerpatiëntjes nu – letterlijk – op straat staan, heeft de Israëlische regering aangeboden hen te behandelen in het beroemde Sheba Medical Center (ook bekend als het Tel HaShomer Hospital) in Ramat Gan, net buiten Tel Aviv. Het Sheba Medical Center is het grootste ziekenhuis in de Joodse staat en wordt door Newsweek beschouwd als het op acht na beste ter wereld.

Het precieze aantal kinderen dat in Israël behandeld kan worden, is nog niet bekend en hangt af van hun diagnosis. Michael Brodsky, de Israëlische ambassadeur in Oekraïne, heeft het aanbod de kinderen in Ramat Gan te behandelen overgebracht aan president Volodimir Zelenski. Al sinds het begin van de Russische inval in Oekraïne worden Oekraïense kankerpatiënten behandeld in de Joodse staat.

Opmerkingen (1)
tiki 10 juli 2024, 19:12
En hoeveel Oekraïense kankerpatientjes vangen we in Nederland op? Denk niet al te veel want dat kost geld en als we de rekening niet kunnen doordturen dan......
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *