Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

‘Gijzelaar door Hamas in Gaza vermoord’; lichaam gevonden nabij Shifa-ziekenhuis

Redactie 16 november 2023, 21:07
‘Gijzelaar door Hamas in Gaza vermoord’; lichaam gevonden nabij Shifa-ziekenhuis

Wij konden haar niet op tijd bereiken,” zei IDF-woordvoerder Daniel Hagari, toen hij het bericht bekendmaakte dat het lichaam van de door Hamas gegijzelde, 65-jarige Israëlische Yehudit Weiss in een gebouw nabij het Shifa-ziekenhuis’ was gevonden. Weiss was moeder van vijf kinderen en werd op 7 oktober ontvoerd door Hamas-terroristen uit de kibboets Beëri bij de grens met Gaza. Weiss was gepensioneerd en werkte met kinderen in de kleuterschool van Beëri. Haar man Shmulik was op 7 oktober vermoord door Palestijnse terroristen in het huis van de Weiss-familie in de kibboets.

Intussen vindt de IDF steeds meer tunnelingangen en wapenopslagplaatsen in en bij het Shifa-ziekenhuis. Het Israëlische leger toonde vandaag beelden van een Hamas-tunnelingang tussen twee gebouwen van het ziekenhuis. Ook werden meer wapens getoond die zijn gevonden in het Al Quds- en het Rantisi-ziekenhuis, beide in Gaza-Stad.

Luitenant-genenraal Herzl ‘Herzi’ Halevi heeft vandaag tijdens een bezoek aan het strijdgebied verklaard dat de IDF ‘dichtbij’ het doel is ‘het militaire systeem’ van Hamas in het noorden van de Gazastrook te vernietigen. “Wij zullen ons karwei afmaken. Wij moeten nog wat werk verrichten, maar we komen aardig dichtbij,” zei Halevi. Eerder vandaag maakte de IDF bekend dat het een tunnelstelsel had opgeblazen waarin het verblijf van verschillende hoge Hamas-bevelhebbers werd vermoed, maar het was nog niet duidelijk of en hoeveel terroristen daarbij gedood waren. De verliezen van het Israëlische leger staan vanavond op 51 gesneuvelde militairen.

Op de foto hierboven: de door Hamas vermoorde gijzelaar Yehudit Weiss

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (2)
Marlou 17 november 2023, 12:35
Mijn medeleven gaat uit naar het onbeschrijfelijke leed dat de familie Weiss c.s. is aangedaan. Hoe gestoord moet je zijn om vredelievende onschuldige kibboetsbewoners dit monsterlijke geweld aan te doen. Hoeveel dope heb je nodig om je primitieve destructieve haatinstinct te bevredigen? Bah! Opdat de levens van alle Israelische slachtoffers niet voor niets verloren zijn, moet IDF doorgaan totdat de technische en menselijke structuur van Hamas voldoende vernietigd is om toekomstige slachtoffers te kunnen voorkomen. Ik voel uiteraard ook mededogen voor de onschuldige vrouwen en kinderen in Gaza die door hun eigen mansvolk worden onderdrukt en dom gehouden. Echter, hun eigen mannen zijn intussen wel direct of indirect medeplichtig aan de ellende. Waarom vechten zij zelf niet in groten getale tegen Hamas? Desnoods wijs je IDF de weg. Ik hoor soms om mij heen vertellen dat ze dan door Hamas afgemaakt worden. Nou en? Zelf binnengehaald, zelf op de blaren zitten. Echter, liever kruipen ze weer in de eeuwige slachtofferrol en laten Israel het vuile werk opknappen. Wij staan met Israel en onze vredelievende Joodse medeburgers in NL.
Cees van Dijk 17 november 2023, 12:52
Dus de verhalen in de massamedia over ‘mager schamel bewijs’ dat het hier gaat in en bij het Shifa-ziekenhuis om een Hamas-kwartier kloppen niet. Bedankt al Jazeera, bedankt Volkskrant, bedankt NRC.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *