‘Gijzelaar door Hamas in Gaza vermoord’; lichaam gevonden nabij Shifa-ziekenhuis
Nieuws

‘Gijzelaar door Hamas in Gaza vermoord’; lichaam gevonden nabij Shifa-ziekenhuis

Redactie 16 november 2023, 21:07
‘Gijzelaar door Hamas in Gaza vermoord’; lichaam gevonden nabij Shifa-ziekenhuis

Wij konden haar niet op tijd bereiken,” zei IDF-woordvoerder Daniel Hagari, toen hij het bericht bekendmaakte dat het lichaam van de door Hamas gegijzelde, 65-jarige Israëlische Yehudit Weiss in een gebouw nabij het Shifa-ziekenhuis’ was gevonden. Weiss was moeder van vijf kinderen en werd op 7 oktober ontvoerd door Hamas-terroristen uit de kibboets Beëri bij de grens met Gaza. Weiss was gepensioneerd en werkte met kinderen in de kleuterschool van Beëri. Haar man Shmulik was op 7 oktober vermoord door Palestijnse terroristen in het huis van de Weiss-familie in de kibboets.

Intussen vindt de IDF steeds meer tunnelingangen en wapenopslagplaatsen in en bij het Shifa-ziekenhuis. Het Israëlische leger toonde vandaag beelden van een Hamas-tunnelingang tussen twee gebouwen van het ziekenhuis. Ook werden meer wapens getoond die zijn gevonden in het Al Quds- en het Rantisi-ziekenhuis, beide in Gaza-Stad.

Luitenant-genenraal Herzl ‘Herzi’ Halevi heeft vandaag tijdens een bezoek aan het strijdgebied verklaard dat de IDF ‘dichtbij’ het doel is ‘het militaire systeem’ van Hamas in het noorden van de Gazastrook te vernietigen. “Wij zullen ons karwei afmaken. Wij moeten nog wat werk verrichten, maar we komen aardig dichtbij,” zei Halevi. Eerder vandaag maakte de IDF bekend dat het een tunnelstelsel had opgeblazen waarin het verblijf van verschillende hoge Hamas-bevelhebbers werd vermoed, maar het was nog niet duidelijk of en hoeveel terroristen daarbij gedood waren. De verliezen van het Israëlische leger staan vanavond op 51 gesneuvelde militairen.

Op de foto hierboven: de door Hamas vermoorde gijzelaar Yehudit Weiss

Plaats opmerking