Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Buitenland

Golda’s kippensoep

Redactie 20 december 2012, 00:00
Golda’s kippensoep

Cartoon: Arend van Dam

Het Israëlische nationaal archief heeft deze week een goed bewaard staatsgeheim prijsgegeven: het kippensoeprecept van Golda Meïr. Het recept, in het Engels geschreven, was gekopieerd op papier van het ministerie van Buitenlandse Zaken, waardoor er ‘Inkomend telegram – geheim’ boven kwam te staan. Het recept is behoorlijk vaag. „Kook de kip met peterselie, bleekselderij, wortels, gepelde uien, zout, peper en een snufje paprika, totdat de kip mals is. Als je rijst lekker vindt, zeef dan de soep, voeg de rijst toe en laat een kwartier lang koken.” Hoeveelheden staan er niet bij vermeld. Wel staat er een recept voor matseballen onder. Golda Meïr stond er tijdens haar premierschap om bekend dat ze regelmatig belangrijke politieke vergaderingen in haar keuken hield. Of ze deze kippensoep daarbij opdiende is onbekend.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *