GroenLinksers versjteren herdenking Februaristaking
Nieuws

GroenLinksers versjteren herdenking Februaristaking

Redactie 24 februari 2024, 13:06
GroenLinksers versjteren herdenking Februaristaking

Extremistische leden van GroenLinks in Amsterdam doen er alles aan de herdenking van de Februaristaking te kapen voor hun anti-Israëlagenda. Dat heeft nu zelfs geleid tot het afblazen van de voor morgen geplande herdenking in Amsterdam Nieuw-West. Intussen leggen de gemeenste Amsterdam en de leiding van fusiepartij PvdA-GL de antisemieten in hunstad en partij geen strobreed in de weg.

Kwade genus achter de pogingen de Februaristaking een anti-Joods karakter te geven is GroenLinks-activiste Sabine Scharwachter. Deze zelfverklaarde ‘intersectioneel feminist, democratische socialist en klimaatactivist’ (sic) plaatste op socialmediaplatform X een bericht waarin zij oproept tijdens de herdenking van de Februaristaking zondag op het Jonas Daniël Meijerplein in Amsterdam de Palestijnen te steunen ‘in de geest van de dappere dokwerkers’.

Sabine Scharwachter – Foto: amsterdam.groenlinks.nl

Bij het bericht plaatste Scharwachter een afbeelding van een dokwerker met een Palestinasjaaltje om en de tekst ‘Februari-intifada ontwaakt!’ De waanzin en rassenhaat in dit bericht schoot duizenden X-gebruikers in het verkeerde keelgat. Een oproep tot intifada is immers een oproep tot het vermoorden van Joodse burgers, precies dat wat de nazi’s deden en waartegen de Februaristaking zich richtte. Scharwachter bleef haar revisionistische, racistische en gewelddadige omdraaiing bij hoog en laag op X verdedigen, waarbij zij iedereen die het niet met haar eens was uitmaakte voor ‘extreemrechts’ en ‘fascistisch’, niet beseffend (of juist wel) dat zijzelf antisemitisch en fascistisch te werk ging.

Daar bleef het niet bij. Haar partijgenoot Tofik Dibi, die zich op sociale media al zeker een decennium schuldig maakt aan Jodenhaat, deelde Scharwachters bericht en liet weten er vierkant achter te staan. Dat is op zich weinig verrassend, ware het niet dat Dibi voor de gemeente Amsterdam werkt. Het voormalige Tweede Kamerlid is bestuursadviseur in Amsterdam Nieuw-West. Dat een gemeenteambtenaar zich zo uitsprak voor het kapen van de Februaristakingherdenking met een pro-Palestijnse, anti-israëlische en anti-Joodse agenda, zorgde bij de organisatoren van de herdenking in dat stadsdeel voor een gevoel van onveiligheid.

Burgemeester Femke Halsema weigert op te treden tegen haar gemeenteambtenaar en partijgenoot Tofik Dib

Zij besloten dan ook de herdenking, die niet door de politie wordt beveiligd, af te blazen: “Aanleiding is een retweet van een hoge bestuursfunctionaris binnen het stadsdeel met daarin een oproep tot een Februari-intifada (…). Met de kans dat er (ook) in Slotermeer, nabij Plein ’40-’45, onrust zal ontstaan tijdens de – onbeveiligde – jaarlijkse herdenking, besloot het comité aldaar over te gaan tot afblazen.”

Opvallend is dat burgemeester Femke Halsema vooralsnog weigert op te treden tegen het openlijke antisemitisme van gemeenteambtenaar – en haar partijgenoot – Tofik Dibi. Zo ontstaat de krankzinnige situatie dat Halsema zal spreken bij de herdenking op het Jonas Daniël Meijerplein, terwijl haar werknemers en partijgenoten een andere herdenking van de Februaristaking in haar stad onmogelijk maken.

Ook de top van fusiepartij PvdA-GL zwijgt in alle talen. Anders dan in Groot-Brittannië bij Labour weigert de linkse partij antisemitische leden te royeren, te schorsen of zelfs maar te veroordelen. Dat gebeurde ook niet nadat Paul Smits, vicefractievoorzitter van GroenLinks in Provinciale Staten van Gelderland, vorige week tijdens een demonstratie in Amsterdam opriep tot een nieuwe intifada, het vermoorden van onschuldige Joodse burgers. Wat zouden de Februaristakers daarvan gevonden hebben?

Opmerkingen (11)
Cees van Dijk 24 februari 2024, 14:05
Scharwachter… je verzint het niet. Groet van ‘Brad! Werk aan de winkel!!’ Quentin Tarantino
Geert ter Horst 25 februari 2024, 05:36
Er moet een manier zijn om deze lui de nek af te draaien, d.w.z. uit hun ambt te zetten. Dit is volkomen intolerabel en de wereld op z'n kop. Ook Halsema moet weg. We willen niet geregeerd worden door een stelletje antisemitisch schorem. Hier moet harde actie tegen worden ondernomen.
Ruud 25 februari 2024, 06:53
Er hoeft maar een activiteit in dit land te zijn of zich iets voor te doen, wat een betekenis heeft voor Joden, danwel een herdenking van de oorlog, of het wordt "gekidnapped" door de linkse klaplopers. Wat hier nu gebeurt is een grove schande. Er worden hier geen Joden herdacht maar gewone Amsterdammers die zijn vermoord omdat zij tegen de bezetter in gingen, tijdens de staking na de eerste razzia opgepakt en daarna gefusilleerd. In een tijd dat dit land gebukt ging onder de wreedheden van Duitsers, vonden deze haven werkers de moed om met gevaar voor eigen leven deze beroemde verzetsactie uit te voeren. Willem Kraan is één van de eersten die tot de staking hadden opgeroepen. Bij zijn monument in de Willem Kraanstraat blijft het nu stil, nadat hier juist pas sinds 2020 een kleine lokaal initiatief was ter herdenking. Dat nu juist het gemeentebestuur deze Amsterdammers 80 jaar na dato op deze laffe manier een mes in hun rug steken is een gotspe. Dat er daarbij ook nog termen worden gebezigd welke specifiek oproepen tot het vermoorden van een Joodse minderheid maakt dit nog eens extra beschamend. Wanneer maken we hier in dit land nou eens een vuist tegen die linkse hamas-knuffelaars en hun trawanten met die verachtelijke pali-vlaggen, die al sinds 7 oktober het gewone volk lastig vallen met hun sit-ins in stationshallen en Schiphol. Wanneer komt er eindelijk eens een krachtig optreden door politie en justitie tegen de strafbare feiten tijdens deze als demonstratie gecamoufleerde steunacties voor een verboden terroristische organisatie, waarbij genocidale leuzen gescandeerd worden en Joodse omstanders geïntimideerd en gemolesteerd worden. Ach simpele ik: het antwoord op mijn vraag is al lang bekend: nooit, want het betreft hier alleen maar Joden en die doen er niet toe voor de autoriteiten. AM YISRAEL CHAI.
Gerda Schrijver 25 februari 2024, 09:51
Sabine Scharwachter?,.. tja ik ken wel dergelijk (Indisch gedachtegoed en zulke terminologie). Dit soort praat is twee keer niks. Een vrouw die aanzet tot Jodenhaat en opruiing in Nederland. In Indonesië zetten ze zulke mensen voor jaren vast achter slot en grendel, dat moeten ze in Nederland ook doen, dan zijn we van zulke lieden af. Te schandalig voor woorden. Ik wilde nu wel, eens even....mm, dat de IDF of de Shin Beth zomaar ineens in Nederland kwam om orde op zaken te stellen met zulke tantes.
Jelte Verhoeff 25 februari 2024, 10:07
Als je zo weinig van Amsterdam begrijpt als Tofik kan je geen adviseur zijn.
Robert de Haan 25 februari 2024, 10:14
Ik schaam mij zo onderhand om te bekennen Nederlander te zijn, het is dat mijn leeftijd en gezondheid het niet toelaat anders zou ik subiet dit doodzieke land voorgoed verlaten, ik ben dat extreem linkse schorem zat als uitgespogen spek zou mijn vader zaliger zeggen!
M. Keyzer 25 februari 2024, 11:00
Vele hersenlozen lopen rond die geen enkele historische noch geografische kennis hebben, maar een politiek spel willen spelen. Er heeft nooit een onafhankelijke soevereine staat bestaan met de naam palestina. Het koninkrijk Israël en Judah bestonden duizenden jaren voor islam en duizenden jaren voor mensen die zich palestijn noemen. Toen de Romeinen Judea & Samaria (aka westbank) binnen vielen versloegen ze Joden en geen zogenaamde palestijnen. De Joden waren dus al daar. Toen de Romeinen de naam van Judea & Samaria veranderde in palestina omdat ze alles wat Joods was wilden wegvagen, waren de Joden nog steeds daar. Toen het gebied zich uitbreidde en overging in verschillende handen tot het the British mandate of palestine werd, waren de Joden nog steeds daar. De groep die zich palestijn noemt kwam uit verschillende landen naar Israël (om economische redenen) en begon zich palestijn te noemen in 1964 nadat de PLO was opgericht. Zelf arafat de PLO voorzitter was niet in Israël geboren, maar in Egypte. The British mandate of palestine bestond uit Israël, Jordanië, een deel van Syrië, een deel van Libanon en een deel van Egypte. De groep die zich palestijn noemt hebben nooit één v/d andere delen opgeëist, ze willen alleen Israël. Ze hebben ook nooit land geclaimd toen Jordanië Judea & Samaria bezette van 1948-1967. Ook hebben ze elk stuk land dat hun werd aangeboden door the British mandate of palestine geweigerd. De oorlog die deze zogenaamde palestijnen steeds creëren gaat niet om grondgebied, het is een religieuze strijd.
tiki 25 februari 2024, 13:36
En we zijn verbaasd omdat? Dit is wat er gebeurd wanneer je de boel laat verloederen. W.b.t. Tofic Dibi, die zou ik een enkele reis 'palestina' geven met een groot bord voor zijn kop "ik behoor bij Gay's for Palestine". Ja de domheid regeert en het is al géén kwestie meer OF maar wanneer heel Nederland, Europa, GB, inclusief Democratisch Amerika gaan volgen want er lopen nog stééds te veel mensen rond met een bord voor hun kop & jodehaat in hun genen.
Gerda Schrijver 25 februari 2024, 16:41
@Hugo Arlman. U zegt: " De grote intifada uit het eind van de vorige eeuw kenmerkten zich juist door relatief weinig gebruik van geweld." Deze intifada waar u naar verwijst kenmerkten zich juist door verschrikkelijk veel geweld o.a., barbaars terrorisme, b.v. door bomaanslagen op bussen in Jeruzalem, aanslagen in restaurants enz. enz., waarbij burgers werden gedood. Weinig gebruik van geweld in deze Intifada- periode????? U kraamt de grootste kolderitus uit. U eindigt met, " juist in deze geëmotioneerde tijden luister het woordgebruik nauw." Doe hier dan ook zelf wat aan, door het goede voorbeeld te geven.
R. Den Hartog 25 februari 2024, 21:56
Tofik, Sabine!? Twee gemarginaliseerd types, volkomen de weg kwijt. Tofik trok ooit de stekker uit GL. Sabine? Aandachtstrekkertje, schreeuwen om het schreeuwen.
tiki 26 februari 2024, 08:34
@M.K.ijzer....In *1964 werd de PLO // Palestine Liberation Organisation opgericht. Vertaling: de bevrijding van héél palestina, '3 jaar vóór Israel in 1967 dit Joodse gebied (sinds 10.000 BCE) terugveroverde van de Jordaniers, die het hadden veroverd in een ARABISCHE aanvals oorlog in 1948, met als énig doel het héle land, inclusief de Joodse bewoners te vernietigen. En dus is de vraag: Wát wilde de Arabieren in 1964 precies bevrijden want "palestine was free. Het antwoord vandaag is, net als in 1948........het héle land Israel, from the river to the sea,. Deze duidelijke boodschap die in het westen mooi gemasseerd & legaal verklaard is, met een kantekening dat het niet netjes is, maar wél mag i.n.v. vrijheid van meningsuiting. Hiertegen helpt de zoveelste uitvoering v.h. dagboek van Anne Frank ook niet meer. De boel is totaal verziekt en niet alléén hier! Wat wel helpt is een keihard verbod mét straf. Maakt dit van onze rechtstaat een dictatuur? Nee want zonder dit is de rechtstaat verloren. Gedogen kan niet meer want het is iets wat nooit heeft gewerkt, niet in de strijd tegen Drugs, Misdaad, Racisme, Nazisme & Jodenhaat. Gedogen is goedkeuren door weg te kijken in de hoop dat het verdwijnt. Gedogen is het beste medicijn om het kankergezwel te laten groeien tot het onbehandelbaar word.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *