Grootste ondergrondse begraafplaats ter wereld geopend in Jeruzalem
Nieuws

Grootste ondergrondse begraafplaats ter wereld geopend in Jeruzalem

Redactie 01 november 2019, 11:11
Grootste ondergrondse begraafplaats ter wereld geopend in Jeruzalem
View of a new underground cemetery at Givat Shaul Cemetery in Jerusalem, on October 30, 2019. Photo by Yonatan Sindel/Flash90 *** Local Caption *** ?? ??????? ????? ????? ????? ????? ????? ?????? ???????

In Jeruzalem is woensdag de grootste ondergrondse begraafplaats ter wereld geopend. Het Minharot Olam-project bestaat uit meerdere lange tunnels die plek bieden voor 24.000 graven. De tunnels zullen de primaire begraafplaats van de Israëlische hoofdstad worden.

Bij elkaar zijn de tunnels van Minharot Olam ruim 1,6 kilometer lang. Daarbij zijn de wanden waarin de graven zich bevinden 16 meter hoog. Het enorme project om de ondergrondse begraafplaats te realiseren werd in 2012 gestart. De nieuwe begraafplaats was nodig omdat er een ernstig tekort aan plek ontstond op Har Hamenuchot, de grootste begraafplaats van de stad. Volgens de Joodse wet mogen graven niet geruimd worden. Omdat land in Jeruzalem schaars is, werd er daarom besloten om ondergronds te bouwen.

Bezoekers van de nieuwe begraafplaats kunnen de graven lopend bezoeken. Voor mensen die slecht ter been zijn heeft het beheer van de begraafplaats elektrische voertuigen beschikbaar gesteld. Om het voor gezinnen makkelijker te maken om het graf van hun dierbare te kunnen vinden, is er een speciale app met een plattegrond van alle graven.

Naar schatting heeft het bouwen van Minharot Olam ruim 76 miljoen euro gekost. Volgens begrafenismaatschappij Kehilat Yerushalayim, de opdrachtgever van het project, zal zeventig procent van alle begrafenissen in Jeruzalem nu ondergronds worden uitgevoerd.

Foto: Flash90

Plaats opmerking