Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Grootste ondergrondse begraafplaats ter wereld geopend in Jeruzalem

Redactie 01 november 2019, 11:11
Grootste ondergrondse begraafplaats ter wereld geopend in Jeruzalem

In Jeruzalem is woensdag de grootste ondergrondse begraafplaats ter wereld geopend. Het Minharot Olam-project bestaat uit meerdere lange tunnels die plek bieden voor 24.000 graven. De tunnels zullen de primaire begraafplaats van de Israëlische hoofdstad worden.

Bij elkaar zijn de tunnels van Minharot Olam ruim 1,6 kilometer lang. Daarbij zijn de wanden waarin de graven zich bevinden 16 meter hoog. Het enorme project om de ondergrondse begraafplaats te realiseren werd in 2012 gestart. De nieuwe begraafplaats was nodig omdat er een ernstig tekort aan plek ontstond op Har Hamenuchot, de grootste begraafplaats van de stad. Volgens de Joodse wet mogen graven niet geruimd worden. Omdat land in Jeruzalem schaars is, werd er daarom besloten om ondergronds te bouwen.

Bezoekers van de nieuwe begraafplaats kunnen de graven lopend bezoeken. Voor mensen die slecht ter been zijn heeft het beheer van de begraafplaats elektrische voertuigen beschikbaar gesteld. Om het voor gezinnen makkelijker te maken om het graf van hun dierbare te kunnen vinden, is er een speciale app met een plattegrond van alle graven.

Naar schatting heeft het bouwen van Minharot Olam ruim 76 miljoen euro gekost. Volgens begrafenismaatschappij Kehilat Yerushalayim, de opdrachtgever van het project, zal zeventig procent van alle begrafenissen in Jeruzalem nu ondergronds worden uitgevoerd.

Foto: Flash90

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (1)
Bas Fortuin 07 november 2019, 21:04
Volgens de Joodse wet mogen graven niet geruimd worden! Tof, dat verdient navolging! Dat zou in Nederland ook regel moeten worden. Het is een schande dat een duur betaald graf na 15 jaar geopend wordt en de beenderen alsnog in een knekelput of de oven belanden. Israël een land beroemd om zijn Torah en Nederland een Calvinistisch land geënt op de Bijbel geloven beiden in de opstanding van de doden. Volgens de Joodse Profeten Jesaja 25 en Ezechiel 37 zal straks als de Masjiach komt de dood vernietigd worden en alle doden [heel Israël] tot leven komen. In het Tweede Testament lezen we identieke woorden in Johannes 11 en Openbaring 20. Alle begraafplaatsen zullen eens verleden tijd worden. Crematoria zijn in Israël en Griekenland verboden. Geen wonder als je de Bijbel gelezen hebt.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *