Haatresidentie
Nieuws

Haatresidentie

Redactie 05 februari 2016, 00:00

NIW7618_01Den Haag heeft zichzelf ooit de bijnaam ‘Internationale stad van Vrede en Recht’ aangemeten. Het is een verwijzing naar alle internationaalrechtelijke instanties die er zijn gevestigd: het Hof van Justitie, het Strafhof, enzovoort. Maar meer en meer verwerft ’s Gravenhage (mijn geliefde woonplaats) een heel ander, een duister imago. Met dank aan de lokale politiek.

Flashback naar juli 2014. Aan het einde van de hete Gaza-zomer verzamelen zich enkele honderden islamitische jongeren op de Hoefkade in de Haagse Schilderswijk. Het handjevol aanwezige journalisten (waaronder schrijver dezes) kan zijn oren niet geloven als in het Arabisch én in het Nederlands om de dood wordt geschreeuwd van een groep die door de gemiddelde Nederlander wordt gezien als deel van het meubilair: drop, pindakaas, Oranjekoorts en Anne Frank, zeg maar. De aanwezige politiemannen doen alsof hun neus bloedt en horen niets. Wat kunnen zij anders: vier man tegen honderden woedende moslims. Waarschijnlijk voelen zij zich net zo door hun burgemeester in de steek gelaten als de Joodse Hagenaren en Hagenezen, wanneer Jozias van Aartsen (van de VVD, potver!) verklaart dat er die dag ‘geen grenzen zijn overschreden’.
Inmiddels verbaast die mesjogge uitspraak niemand meer, de brave Jozias besteedde immers tijdens Oud en Nieuw de veiligheid van een deel van zijn stad uit aan de shariasalafisten van de As-Soennahmoskee. Ook aanvaardde hij, nota bene midden in de gemeenteraadszaal, breed lachend een koran van Arnoud van Doorn, de tot islamist bekeerde ex-PVV’er die eerder werd veroordeeld voor het verkopen van drugs aan kinderen. Geen reden voor Van Aartsen om Van Doorn en zijn collega van de Partij van de Eenheid, Abdoe ‘Leve ISIS’ Khoulani, tot persona non grata te verklaren. Ook al misbruiken de PvdE’ers het Haagse gemeentehuis om haatimams te ontvangen en een soort piramidespel te promoten.

Forse frons
Den Haag mag zich misschien niet de hoofdstad van ons land noemen, dat hebben we aan Lodewijk Napoleon te danken, het is wél de onbetwiste hoofdstad van de Neder-jihad. De Hollandse lijnen naar Raqqa, Fallujah en Aleppo lopen steevast via onze Residentie, weet de AIVD. En nu heeft ook de racistische BDS-beweging een bruggenhoofd veroverd in de Haagse gemeentepolitiek.

Nu heeft ook de racistische BDS-beweging een bruggenhoofd veroverd in de Haagse gemeentepolitiek

Deze week stelden raadsleden Fatima Faïd en Christine Teunissen schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur over de deelname van Israëlische bedrijven aan de Smart City Innovatiedag in het Haagse Mariotthotel. Dit is een beurs waar bedrijven informatie en technologie uitwisselen die wordt gebruikt in de strijd tegen terrorisme. U begrijpt, de aanwezigheid van bedrijven uit de enige democratie in het Midden-Oosten is veel belangrijker dan de veiligheid van de burgers die Faïd en Teunissen zeggen te vertegenwoordigen.
Dat Fatima Faïd tot over haar oren in de BDS-kliek zit, wekt geen verbazing. Zij opereert op het snijvlak van extreem-links en antisemitisme, pardon, ik bedoel natuurlijk antizionisme, dat wij de afgelopen jaren zo goed hebben leren kennen. Maar toen ik de partij-affiliatie van Teunissen zag, kon ik een forse frons niet onderdrukken. Zij zit bij de Partij van de Dieren (of was het ‘vóór de Dieren’, ik vergeet dat altijd als ik haar politici in actie zie). Ik was mij er niet bewust van dat de PvdD ook al zo was geïnfiltreerd door Palestijnenknuffelaars.
Nu ik erover nadenk: PvdD scheelt maar één letter met Van Doorns en Khoulani’s PvdE. En we weten allemaal hoe men daar denkt over Israëli’s, zionisten en andere ‘kk-Joden’. Misschien is dit het begin van iets moois en kondigen de dierenvrienden binnenkort een fusie met de Haagse haatbaarden aan. Moeten wel de standpunten over rituele slacht nog even worden gestroomlijnd. Maar geen probleem: mevrouw Teunissen kan altijd voorstellen alléén de sjechita te verbieden.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking