Hamas catfisht
Nieuws

Hamas catfisht

Redactie 15 augustus 2018, 00:00

Het Israëlische leger maakt zich zorgen over nepprofielen op sociale media van mooie vrouwen die IDF-soldaten benaderen.

Volgens het leger zitten Hamasaanhangers achter de profielen van de wulpse dames en hebben zij tot doel de militairen gevoelige informatie over de strijdmachten te ontfutselen. De IDF-inlichtingendienst heeft dit jaar al twee grote acties gevoerd om de nepaccounts op te rollen.

Zo stuitte de IDF op een Hamasnetwerk van profielen die WhatsApp-berichten verstuurden met Israëlische nummers met het verzoek om een applicatie uit de Google App Store te downloaden. Die app bleek een virus te bevatten waardoor de telefoons van de soldaten werden gehackt. Door het virus zouden Hamasleden toegang tot de foto’s, contacten, sms’jes en locatie van de IDF-soldaten hebben gekregen. Volgens de IDF is het Hamas echter niet zijn gelukt om daadwerkelijk informatie over het leger in handen te krijgen.

Het leger heeft de soldaten opgeroepen om alleen vriendschapsverzoeken en berichten van bekenden te accepteren en verdachte profielen te melden.

Foto: IDF

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking