‘Hamas verkrachtte gijzelaars ook ná 7 oktober’
Nieuws

‘Hamas verkrachtte gijzelaars ook ná 7 oktober’

Redactie 07 december 2023, 11:54
‘Hamas verkrachtte gijzelaars ook ná 7 oktober’

Tenminste tien Israëlische gijzelaars zijn seksueel misbruikt door Palestijnse terroristen tijdens hun gevangenschap in de Gazastrook. Dat zegt een arts die een aantal van de 110 door Hamas ontvoerde burgers die tijdens de gevechtspauze van vorige week werden vrijgelaten, heeft onderzocht. Opvallend: het gaat hierbij om vrouwelijke en mannelijke gijzelaars.

De arts in kwestie deelde zijn conclusies onder voorwaarde van anonimiteit om de identiteit van de slachtoffers te beschermen. De beschuldigingen van de arts worden ondersteund door de getuigenissen van verschillende vrijgelaten gijzelaars zelf. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zich aangesloten bij de eerder door Israël geopperde verklaring voor het verbreken van de wapenstilstand door Hamas: de terreurbeweging wil geen vrouwen die het nog gegijzeld houdt vrijlaten om te voorkomen dat zij getuigen over het barbaarse en sadistische seksuele geweld van de terroristen.

VN-secretaris-generaal Antonio Guterres veroordeelde het seksuele geweld pas vorige week, meer dan vijftig dagen na 7 oktober

Pas in de afgelopen dagen lijken Westerse media, hulporganisaties en activisten voor vrouwenrechten schoorvoetend toe te geven dat Hamas op grote schaal verkracht heeft tijdens de terreuraanval op Zuid-Israël. Daarvoor bestond al sinds de eerste week na de invasie volop bewijs, maar dat paste blijkbaar niet in het narratief van linkse media, de Verenigde Naties en mensenrechtenorganisaties als Amnesty International en Human Rights Watch, die het seksuele geweld door de Palestijnen tegen Israëlische burgers en vrouwelijke militairen hardnekkig negeerden.

Zelfs nu, geconfronteerd met een stortvloed aan bewijs, trekken media – zoals het Nederlandse actualiteitenprogramma Nieuwsuur – in twijfel dat Hamas zich op grote schaal schuldig heeft gemaakt aan seksueel geweld. En de enkele berichten die de hierboven genoemde organisaties eraan hebben gewijd, gaan volledig verloren in een golf van anti-Israëlpropaganda. Waar klakkeloos de beweringen van Hamas-terroristen over verliezen onder de Palestijnse (burger)bevolking in Gaza worden overgenomen, stuiten de onomstotelijke bewijzen voor groepsverkrachtingen en seksuele mutilaties op de soort scepsis die in de hoogtijdagen van de MeToo-beweging als vrouwenhaat gekenmerkt zouden zijn. Ook de omstreden VN-secretaris-generaal Antonio Guterres maakt zich hier schuldig aan: hij veroordeelde het seksuele geweld tegen Israëlische vrouwen pas vorige week, meer dan vijftig dagen na 7 oktober.

Op de foto hierboven: bloedsporen in een huis in Beëri, een van de op 7 oktober zwaarst getroffen kibboetsen in het grensgebied met Gaza – Foto: Edi Israel/Flash90

Plaats opmerking