Neem nu een abonnement

Lees elke week het opinietijdschrift en cultureel magazine ineen, voor iedereen met interesse in de Joodse wereld. Abonneer je nu »

‘Hamas verkrachtte gijzelaars ook ná 7 oktober’
Nieuws

‘Hamas verkrachtte gijzelaars ook ná 7 oktober’

Redactie 07 december 2023, 11:54
‘Hamas verkrachtte gijzelaars ook ná 7 oktober’

Tenminste tien Israëlische gijzelaars zijn seksueel misbruikt door Palestijnse terroristen tijdens hun gevangenschap in de Gazastrook. Dat zegt een arts die een aantal van de 110 door Hamas ontvoerde burgers die tijdens de gevechtspauze van vorige week werden vrijgelaten, heeft onderzocht. Opvallend: het gaat hierbij om vrouwelijke en mannelijke gijzelaars.

De arts in kwestie deelde zijn conclusies onder voorwaarde van anonimiteit om de identiteit van de slachtoffers te beschermen. De beschuldigingen van de arts worden ondersteund door de getuigenissen van verschillende vrijgelaten gijzelaars zelf. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zich aangesloten bij de eerder door Israël geopperde verklaring voor het verbreken van de wapenstilstand door Hamas: de terreurbeweging wil geen vrouwen die het nog gegijzeld houdt vrijlaten om te voorkomen dat zij getuigen over het barbaarse en sadistische seksuele geweld van de terroristen.

VN-secretaris-generaal Antonio Guterres veroordeelde het seksuele geweld pas vorige week, meer dan vijftig dagen na 7 oktober

Pas in de afgelopen dagen lijken Westerse media, hulporganisaties en activisten voor vrouwenrechten schoorvoetend toe te geven dat Hamas op grote schaal verkracht heeft tijdens de terreuraanval op Zuid-Israël. Daarvoor bestond al sinds de eerste week na de invasie volop bewijs, maar dat paste blijkbaar niet in het narratief van linkse media, de Verenigde Naties en mensenrechtenorganisaties als Amnesty International en Human Rights Watch, die het seksuele geweld door de Palestijnen tegen Israëlische burgers en vrouwelijke militairen hardnekkig negeerden.

Zelfs nu, geconfronteerd met een stortvloed aan bewijs, trekken media – zoals het Nederlandse actualiteitenprogramma Nieuwsuur – in twijfel dat Hamas zich op grote schaal schuldig heeft gemaakt aan seksueel geweld. En de enkele berichten die de hierboven genoemde organisaties eraan hebben gewijd, gaan volledig verloren in een golf van anti-Israëlpropaganda. Waar klakkeloos de beweringen van Hamas-terroristen over verliezen onder de Palestijnse (burger)bevolking in Gaza worden overgenomen, stuiten de onomstotelijke bewijzen voor groepsverkrachtingen en seksuele mutilaties op de soort scepsis die in de hoogtijdagen van de MeToo-beweging als vrouwenhaat gekenmerkt zouden zijn. Ook de omstreden VN-secretaris-generaal Antonio Guterres maakt zich hier schuldig aan: hij veroordeelde het seksuele geweld tegen Israëlische vrouwen pas vorige week, meer dan vijftig dagen na 7 oktober.

Op de foto hierboven: bloedsporen in een huis in Beëri, een van de op 7 oktober zwaarst getroffen kibboetsen in het grensgebied met Gaza – Foto: Edi Israel/Flash90

Opmerkingen (5)
tiki 07 december 2023, 17:57
Prima & accuraat beschreve artikel. We moeten er niet aan denken wat al deze mensen hebben & moeten meemaken in de handen van al deze bestiale palestijnse Hamas terroristen, waar een halve wereld van Usefull Idiots als zombies achteraan rennen, gewikkeld in hun haatshawls & maskers, zwaaiend met hét symbool voor de vernietiging van Israel, de palestijnse vlag, terwijl ze zichzelf opdwepen met hun moordmantra's. Ik wens ze allen, op de eerste dag van Chanukah, heel veel donkere jaren toe........ maar het Joodse volk eeuwen vol licht & blijdschap. Chag Sameach!
tiki 07 december 2023, 19:12
Bij Nieuwsuur woe-avond was het weer zover. Alwéér een expert, Ditmaal een vrouwelijke, ons belerend toesprekend over sexueel geweld. Ben haar naam vergeten, iets met Lamb/lam....dat vond ik een goede vergelijking. Het ging over de gegijzelde & aangerande Israelische vrouwen 'en mannen blijkt nu, volgens vrijgelaten Thaise gijzelaars (die trouwens ook vertelden dat bij het wegvoeren 2 Thaise vrienden door Hamas terroristen zonder pardon door hun kop waren geschoten omdat de vrachtwagen vol was). In het begin deed Mevr. Lamb het prima. Accuraat, duidelijk, diepgang & , emphatisch maar toen viel ze door de mand. '"'Volgens IDF informatie", maar daar die in het verleden vaak onjuiste informatie hebben gegeven, moet het allemaal eerst zéér streng & intensief onderzocht worden. Wat moet er gebeuren dat al deze nieuws & duidings programma's eens hun huiswerk gaan doen, adequaat onderzoek doen, geschiedenis leren, capabele "experts" voor de camera halen, de waarheid vertellen, géén propaganda papagaaien uit het "palestijnse ministerie van volksgezondheid" uit Gaza met hun duizenden slachtoffers, die niemand kan vinden of verifieren.....en zich van hun eenzijdige anti Israel bias verlossen. IMAGINE ........
Riet Haefkens 08 december 2023, 00:58
Schandalig dat er geen geloof werd aangehecht voor de.slachtoffers. Iedereen weet hoe ze zijn beestachtig ,,,Hamas ,,,,
Bas Fortuin 08 december 2023, 15:54
De gewelddadige foto spreekt al boekdelen: My God! Tenminste tien Israëlische gijzelaars zijn seksueel misbruikt door Palestijnse terroristen tijdens hun gevangenschap in de Gazastrook. Opvallend: het gaat hierbij om vrouwelijke en mannelijke gijzelaars." Dat de Islam een Wrede godsdienst is zien we al uitgebeeld door een groot slagzwaard over de volle breedte op Groene Vlag van van het racistische antisemitische Saudi Arabië. Joden en Christenen mogen daar Nooit met hun Torah of Bijbel hun land en heilige stad Mekka betreden. Synagoges en Kerken zul je in MEKKA niet vinden. Kritiek op de Islam? Vraag het Salman Rushdie eens, die de Duivelsverzen schreef en daardoor zijn leven ook na 30 jaar Fatwa nog steeds niet zeker is! De Iraanse haat tegen hem is nog onverminderd: de Verhoogde Som op Rushdies hoofd is spreekwoordelijk! Ik begrijp nu ook beter hoe Hamas zo moordzuchtig werd. Ik las een boek 1990: Ik heb geen tranen meer, van Freidoune Sahebjan, gaat over de ervaringen van een 12-jarige Iraanse jongen die door zijn moeder GEDWONGEN als vrijwilliger deelneemt aan de oorlog tegen Irak. Hij was één van de 7000 overlevende Iraanse jonge jongens van 12-15 jr die met een Korantekst op hun borst en een nepgranaat de Iraakse Mijnenvelden ingestuurd, zo gedood werden! Wie voor de Islam kiest, die kiest voor Oorlog en zelfmoord. Abbas en Fatah zijn net zo moordzuchtig als Hamas. Hoe vaak zien we niet dat ook Abbas op TV jeugdige Palestijnse jongeren Opstoken/ BELONEN om zoveel mogelijk Joden te vermoorden. Nog Onbegrijpelijk is dat onze Regering/Parlement al decennia beginnende met ARAFAT jaarlijks enorm grote geldbedragen doneert aan die Terroristische, racistische, antisemitische moordenaarsbende PLO in RAMALLAH. Hebben onze bestuurders geen enkel geweten meer? Gij zult de Meerderheid [VN-EU] in het kwaad niet volgen, noch in een rechtsgeding getuigenis afleggen met de meerderheid mee, om Het Recht te buigen, leert Mozes in Exodus 23:2. Direct Stoppen dus met die gelddonaties aan de PLO en Abbas in Ramallah!!!
Robert Kopuit 10 december 2023, 20:07
Ik vind dat de staf van Amnesty, die van HRW en de redactieleden van vele linkse media zichzelf tot een legitiem doelwit hebben gemaakt.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *