‘Hamas vermoordt hulpverleners in Gaza’ om hongersnood uit te lokken
Israël

‘Hamas vermoordt hulpverleners in Gaza’ om hongersnood uit te lokken

Terroristen van Hamas halen alles uit de kast om de voedselhulp aan de Gazanen te hinderen, melden Palestijnse bronnen in Ramallah.

Redactie 22 april 2024, 12:13
‘Hamas vermoordt hulpverleners in Gaza’ om hongersnood uit te lokken
Gemaskerde en gewapende Palestijnen rijden op een uit Israël afkomstige vrachtwagen met hulpgoederen voor de bevolking van Gaza, 3 april - Foto: Flash90

Het klinkt te pervers om waar te kunnen zijn: Hamasterroristen zouden hulpverleners in Gaza vermoorden om zo te voorkomen dat de voedselhulp, die de afgelopen weken massaal via Israël en Egypte de Strook bereikt, bij burgers in nood terecht komt. De reden dat Hamas dit doet? De Palestijnse terreurbeweging heeft er alle belang bij dat er een hongersnood uitbreekt onder burgers in Gaza.

De jihadisten weten immers hoe de Westerse pers, ngo’s en politici denken en wie zij de schuld zullen geven: Israël. En beelden van hongerende kinderen doen het goed in de VS, West-Europa en de Arabische buurlanden. Zo hopen de terroristen dat er partij tegen de Joodse staat en daarmee voor Hamas wordt gekozen. Dat is hun best duizenden verhongerde burgers waard. Immers, de leiders van de terreurbeweging hebben al in talloze interviews laten weten dat hun doelen – de vernietiging van Israël en het uitroeien van de daar levende Joodse bevolking – duizenden, tienduizenden, zelfs honderdduizenden Palestijnse ‘martelaars’ waard is.

Niet dat u iets zult lezen in de Nederlandse kwaliteitskranten of zult zien bij de publieke omroep of RTL. De moord op hulpverleners die proberen het leed van de Gazanen te verzachten door Palestijnse terroristen past niet in het heersende anti-Israëldiscours in de Nederlandse pers. Dat is ook de reden dat u daar weinig tot niets hoort of ziet over de enorme hoeveelheden voedsel en andere hulpgoederen die op dit moment de Strook binnenkomen. Of over hoe Hamas een schokkend percentage hiervan in beslag neemt om zichzelf te voeden en de rest tegen woekerprijzen te verkopen op de markten van Gaza.

Palestijnse televisie: ‘Hamas viel hulpverleners aan en doodde hen’

Deze mediastilte zal ongetwijfeld gerechtvaardigd worden met het argument dat negatieve berichten uit de koker van de Israëlische regering komen, propaganda dus. Alleen … is dat helemaal niet zo. Het bericht dat Hamas voedselhulpverleners vermoordt is afkomstig van bronnen in Ramallah, de hoofdstad van de Arabische protostaat op de Westelijke Jordaanoever. Het volgende citaat komt direct uit de mond van een Palestijnse nieuwslezer: “Hamas’ vervolging van elke partij die een bron is voor de distributie van hulp begon al direct na het begin van de oorlog toen Hamas bekende figuren en teams met vrijwilligers vervolgde medio oktober.”

Om te vervolgen: “Zij vielen hen aan en doodden sommigen van hen om twee redenen: ten eerste om te voorkomen dat een andere partij dan Hamas in Gaza actief zou zijn. En ten tweede: om te verzekeren dat Hamas controle heeft over de hulp en de opslag daarvan, wat natuurlijk tot de waanzinnige en onrealistische prijzen die niemand in de schaduw van deze verwoesting kan betalen.” Het is opvallend dat de Westerse pers die zo graag Palestijnse (en zelfs Hamas)bronnen klakkeloos overneemt, deze berichten volkomen negeert. U weet inmiddels wel waarom.

Opmerkingen (4)
Ruud 22 april 2024, 13:00
Het volgende dat in de schoenen van Israël geschoven gaat worden zijn de massagraven die zijn gevonden bij de ziekenhuizen is Gaza. Zowel bij Al Shifa in gazastad als in Khan Younis zijn tientallen doden gevonden. Meteen staat erbij voornamelijk vrouwen en kinderen. Zou het IDF na de strijd ook nog zoveel lijken gaan begraven om zijn daden te verdoezelen of is dit een humane daad?? Ik ga uit van het laatste
Fabienne Blocq 23 april 2024, 00:49
Willen jullie het origineel van dit bericht alsjeblieft per expresse naar de "Voorzitter van het 4 en 5 mei comité " sturen? Die gelooft nog steeds heilig in de "genocide in Gaza"; en hoewel ook het Int. Gerechtshof Israel nog niet hiervoor heeft veroordeeld, grijpt zij dat argument als waarheid aan om haar eigen stokpaardjes door de herdenking te laten galopperen.
Rena Weissman 25 april 2024, 14:53
@Ruud, er is een onderzoek geweest dat die massagraven er al waren voor 7 oktober, het was een misdaad van de Palestijnen van voor de oorlog, maar ja, als je ergens de Joden de schuld van kan geven, waarom niet? Het westen geloofd je toch wel.
Shlomo Itai 26 april 2024, 13:01
Wie was er schuldig aan de totale verwoesting van Berlijn in 1945 ? Als we die vraag moeten beantwoorden volgens dezelfde logica die wordt gehanteerd met betrekking op Gaza, dan waren het niet de niets ontziende barbaren, maar juist de Geallieerden. Macron maakte zich gisteren zorgen over een mogelijke ondergang van Europa. Noe, ik weet allang en met zekerheid dat Europa ondergaat. Ze is terminaal ziek en er is niemand die haar nog kan redden. Alleen de datum van overlijden weet ik nog niet.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *