Hamas ‘vuurt vanuit spoedeisende hulp en kraamzorg’ van ziekenhuis in Gaza
Nieuws

Hamas ‘vuurt vanuit spoedeisende hulp en kraamzorg’ van ziekenhuis in Gaza

Redactie 26 maart 2024, 10:01
Hamas ‘vuurt vanuit spoedeisende hulp en kraamzorg’ van ziekenhuis in Gaza
Israëlische soldaten nemen Palestijnse terroristen onder vuur in de buurt van het Shifa-ziekenhuis in Gaza-Stad - Foto: IDF

Palestijnse terroristen zijn bezig het Shifa-ziekenhuis in Gaza te vernietigen door het als slagveld te gebruiken. Volgens de IDF vuren Hamasterroristen onder andere op Israëlische troepen vanuit de afdelingen spoedeisende hulp, kraamzorg en het brandwondencentrum. Opvallend hierbij: terreurbeweging Hamas erkent dat haar ‘strijders’ het ziekenhuis gebruiken als basis.

Wie er nog aan twijfelde dat Palestijnse terroristen vanuit ziekenhuizen opereren, kan daar nu mee stoppen. Hamas heeft toegegeven dat verschillende commandanten van de terreurbeweging zijn gedood door het Israëlische leger in het Shifa-ziekenhuis van Gaza-Stad. Toch vindt Hamas het de schuld van de IDF dat dertien patiënten bij de gevechten zijn omgekomen, een getal dat door niemand bevestigd kan worden. Het gebruik van een hospitaal is in strijd met het oorlogsrecht en zodra een van de strijdende partijen dat toch doet, verliest het zijn beschermde status.

‘Op dit moment hebben terroristen van Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad zich verschanst in verschillende afdelingen van het Shifa-ziekenhuis. Hamas is bezig het ziekenhuis te vernietigen,” zei schout-bij-nacht Daniel Hagari, woordvoerder van de IDF, gisteren in een videoboodschap aan de internationale pers. “Hamas vuurt vanuit de spoedeisende hulp en de kraamzorg en werpt explosieven vanuit het brandwondencentrum. Terroristen die zich in het ziekenhuis verborgen houden vuurden met mortieren op onze eenheden, wat grote schade aan de ziekenhuisgebouwen heeft veroorzaakt.”

Bij de anti-terreuroperatie in en om het Shifa-ziekenhuis hebben Israëlische troepen tot nu toe 180 Palestijnse terroristen gedood en er nog eens 500 gevangen genomen, zei Hagari. Onder hen zouden hooggeplaatste bevelhebbers van Hamas zijn. Opvallend is dat de terreurbeweging toegeeft commandanten bij de strijd in het hospitaal verloren te hebben. Waarmee voor eens en altijd vraag of Hamas ziekenhuizen misbruikt voor terreurdoeleinden beantwoord zou moeten zijn.

Opmerkingen (4)
tiki 26 maart 2024, 11:42
En als er iemand nog twijfelt dat dat de Internationale Goegemeente dit ook maar iets kan schelen of überhaupt deze argumenten nog wil horen, die heeft het mis....inclusief de VS regering die Hamas gisteren in de UNSC de flessen met virtuele champagne liet opentrekken....en met recht! Géén US veto, wél onthouding = resolutie werd aangenomen en Hamas liet meteen blijken hoe gelukkig ze met het besluit waren door pér direct nee tegen de "deal" voor 'vrijlating van gijzelaars tegen terroristen met bloed aan hun handen. Nee mensen van de media, het zijn géén kruimeldieven maar bloeddorstige terroristen. Het soort waar u zich binnenkort hier in Europa goed zorgen over mag gaan maken met de voetbal & Olympia festijnen in het verschiet want de Hamas strategie werkt..... they get away with murder! De miljonair leiders word een vrijgeleide gegeven naar Doha/Qatar, ze zijn de gevierde helden van het verzet tegen de Joodse kindermoordenaars & genocideplegers en ondanks al het linkse geblaat stroomt de humanitaire hulp Gaza binnen van UW belastingcenten en daarna gestolen & verkocht aan woekerprijzen door Hamas, iets wat NOOIT word vermeld in onze media. Er word een "humanitaire" pier bij Gaza gebouwd door Qatar = Hamas waar Israel alleen mag toekijken. De gijzelaars zitten in hun kelders. Het Rode Kruis eist alléén toegang tot de terroristen in Israelische gevangenissen, anders worden Britse wapenleveranties stopgezet door Cameron....en de rest gaat gegarandeerd volgen.. Tenslotte worden Westerse wapens alléén gebouwd voor vreedzame missies. Het 2-staten disaster word aangeboden als beloning. En Israel? Die zit in de beklaagde bank van het hof der Humanisten in Den Haag, VN, Media, Universiteiten etc..geboycot & achtervolgd, door de progressief liberale inclusieve hooligans van deze wereld.....' met de handen achter de rug en met diaspora de Joden die nog de illusie hebben dat het allemaal wel meevalt met die Jodenhaat....'als we ons maar rustig houden & Israel ophoud met haar aggresiviteit t.o. al die hongerige onschuldige palestijnen in Gaza & 'west bank' in hun humanitaire ziekenhuizen. Ja, de geschiedenis herhaalt zich altijd!. Ditmaal niet met Nazi vlaggen & Horst Wessel lied maar met de terreur vlaggen & shawl onder de wereldhit......"palestine will be free, from the river to the sea.
Shlomo Itai 26 maart 2024, 13:02
Let op de aantallen terroristen die weer actief zijn in een gebied dat eerder was veroverd. Niemand die het bestuur wil overnemen van Hamas zal veilig zijn in Gaza. Om het probleem van Gaza toch op te lossen zal dus “out of the box” gedacht moeten worden en aangezien de Gazaanse bevolking explosief groeit (360.000 in 1967, 634.000 in 1986, 2.300.000 in 2023), en aangezien de Gazanen niet van plan zijn om daar iets aan te veranderen, moet daar niet mee worden gewacht. De Saoedi’s hebben al voorgesteld om de Sinaï te kopen van Egypte en de Gazanen in dat ruime gebied opnieuw te vestigen. Dit door Egypte afgewezen idee misschien toch weer opwarmen ?
Rena Weissman 26 maart 2024, 14:20
@Shlomo Itai, die explosieve groei waar je het over had, is mij ook opgevallen. Ik dacht dat bij een genocide het inwonersaantal daalde (Zoals bij elke echte genocide). Als de Joden echt genocide zouden plegen om de Palestijnen/Moslimbevolking in Gaza/Israël, moeten ze er heel vlug mee stoppen, want ze zijn er echt heel slecht in....
Marlou 27 maart 2024, 22:34
Ik twijfel zejker niet dat Hamas opereert uit civiele instellingen. Maar wasr blijft nou de internationale communicatieateategie van de Israelische regering? Waarom pushen zij geen herkenvare live-beelden van strijd met die Hamaskakkerlakken daar de wereld in? De paar beelden die ik - na speurwerk - gezien heb spreken niet aan. Wasrom blijven officiele Israelische woordvoerders in internationale media zo halsstarrig ingehouden en monotoon spreken over…i.p.v. emotiegerichte campagne te voeren? Die moedige IDF-ers hebben toch supersonische camera’s opgeklikt? Veel niet-Joodse vrienden van Israel snappen er helemaal niets van! En de media-optredens van Nethanayu himself en zijn extreemorthodoxe collegae zijn desastreus voor de beeldvorming.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *