Hetze tegen hotel
Buitenland

Hetze tegen hotel

Redactie 19 augustus 2023, 06:00
Hetze tegen hotel

Om Shakespeare te parafraseren: “De hel kent geen grotere furie dan die van een puber die geen alcohol krijgt.” Daar kwam het vijfsterrenhotel The Mark in New York achter toen het twee jaar geleden weigerde de nu 19-jarige Theodore Weintraub drank te serveren. In de VS bestaat daarvoor een minimumleeftijd van 21 en Weintraub probeerde met een vervalst identiteitsbewijs toch in de bar van het hotel aan alcohol te komen. De zoon van de vermogende cardioloog en kunstverzamelaar Philip Weintraub voert sindsdien een hetze tegen het hotel waarvan de honden geen brood lusten. De jongen verscheen met een bord bij het hotel waarop te lezen stond: ‘The Mark ontkent de Holocaust’. 

Daar bleef het niet bij. Op sociale media beweerde de – in onze ogen mogelijk nogal verwende – tiener dat The Mark samenwerkte met pedofiel Jeffrey Epstein. Ook zou Weintraub demonstranten betaald hebben om te beweren dat The Mark een ziektes verspreidende muizenplaag heeft. Nog verder ging hij toen de Canadees-Joodse rapper Drake in het New Yorkse hotel verbleef. Theodore ging op de vuist met fans van Drake toen hij fysiek probeerde te beletten dat de rapper het hotel betrad. 

Nu heeft The Mark een aanklacht tegen Weintraub ingediend wegens laster en eist het hotel een schadevergoeding en een straatverbod. Overigens is de eigenaar van The Mark Izak Senbahar, een Turkse Jood. 

Plaats opmerking