Hooligans verspreiden antisemitische graffiti door Amsterdam
Nieuws

Hooligans verspreiden antisemitische graffiti door Amsterdam

Redactie 22 februari 2019, 00:00

Meerdere plekken in Amsterdam zijn afgelopen nacht beklad met verf, hakenkruizen en antisemitische leuzen. De actie lijkt afkomstig van een groep supporters van voetbalclub ADO Den Haag.

De hooligans hebben op meerdere muren ‘JHK’ gekalkt, wat staat voor ‘Joden Hebben Kanker’. Ook werd er groene en gele verf op het monument De Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein gesmeerd. Het beeld staat daar ter nagedachtenis aan de Februaristaking.

De Amsterdamse politie heeft in een reactie laten weten dat zij proberen te achterhalen wie achter de bekladdingen zit, om zo de schoonmaakkosten te kunnen verhalen bij de daders. De Forensische Opsporing heeft vanochtend monsters van de verf genomen.

Op het Instagram-account FC Den Haag Home & Away scheppen de supporters openlijk op over hun daden. Zo zijn er meerdere foto’s te zien van de antisemitische leuzen en is er een groepsfoto geplaatst waarvan de gezichten onherkenbaar zijn gemaakt. Uit de reacties bij de foto’s is op te maken dat meerdere ADO-supporters de acties goedkeuren. Zo schrijven zij onder andere ‘heerlijk’, ‘lekker bezig’ en ‘respect’ bij de foto’s, die inmiddels ruim 400 likes hebben gekregen.

 

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking