IDF arresteert 100 terreurverdachten in Gazaans ziekenhuis
Nieuws

IDF arresteert 100 terreurverdachten in Gazaans ziekenhuis

Redactie 17 februari 2024, 15:11
IDF arresteert 100 terreurverdachten in Gazaans ziekenhuis

Israëlische commando’s hebben in het Nasser-ziekenhuis in Khan Younis honderd Palestijnse mannen gearresteerd die ervan verdacht worden Hamas-terroristen te zijn. Opvallend: direct na de operatie was te zien hoe IDF-militairen hulpgoederen het ziekenhuis in droegen om het draaiend te houden.

Vrijgelaten Israëlische gijzelaars hadden verklaard dat zij en tientallen anderen zijn vastgehouden in het ziekenhuis in de stad in het zuiden van de Gazastrook. In het Nasser-hospitaal werden zware wapens en munitie gevonden. Het lijkt erop dat de Israëli’s nog steeds het eerste ziekenhuis in Gaza moeten tegenkomen dat niet door terroristen als basis is gebruikt.

De IDF had het Nasser-ziekenhuis een week omsingeld, maar wachtte af om schade en slachtoffers te voorkomen. Uiteindelijk trokken gisteren commando’s van de Maglan- en Egoz-verkenningseenheden van de 89e Oz (‘Moed’) Commandobrigade het hospitaal binnen en arresteerden ongeveer honderd verdachten.

Het International Gerechtshof in Den Haag vond het niet nodig in te gaan op een Zuid-Afrikaanse eis een offensief tegen Rafah te verbieden

Onmiddellijk riepen Hamas-propagandisten dat de Israëli’s de noodgeneratoren van het ziekenhuis onder vuur hadden genomen en dat daardoor patiënten die aan beademing lagen, zouden zijn gestorven. De terreurbeweging leverde zoals gebruikelijk geen enkel bewijs voor de beschuldiging. Sterker nog, de IDF zegt de generatoren juist gerepareerd te hebben. Ook was direct na de operatie te zien hoe Israëlische soldaten voedsel en medicijnen het ziekenhuis in droegen.

Intussen zijn er berichten dat steeds meer Palestijnse vluchtelingen in Rafah terugkeren naar het centrale deel van de Gazastrook. Zij anticiperen daarmee op een aangekondigd Israëlisch offensief tegen de grensstad, de laatste die nog in handen van Hamas is. Het International Gerechtshof in Den Haag vond het niet nodig in te gaan op een Zuid-Afrikaanse eis een offensief tegen Rafah te verbieden. Wel wijzen de rechters van het ICJ erop dat de eisen van hun voorlopige uitspraak met betrekking tot het zoveel mogelijk voorkomen van burgerslachtoffers van kracht blijven.

Op de foto hierboven: commando’s van Shayetet 13, de special forces-eenheid van de Israëlische marine, in actie in Khan Younis in het zuiden van de Gazastrook – Foto: IDF

Opmerkingen (5)
J ronhaar 17 februari 2024, 17:12
Wat een moedig volk de Israëliërs ❤️
Bas Fortuin 18 februari 2024, 13:51
De Egyptische Yasser Arafat zag zijn beoogde Palestijnse staat, verworven door Oslo Akkoorden 1993-1994 en Camp David Akkoorden 2000 in rook opgaan. Hoezo? In 1994 ging de PLO over in de Palestijnse Autoriteit en in 1996 zwoeren zij geweld [met de mond] tegen Israel af. Veel groeperingen binnen de PLO waren het met Arafat hiermee oneens. Na de mislukte vredesonderhandelingen bij Camp David in 2000, splitsten veel leden van de PLO zich af om lid te worden van Hamas en de Islamitische Jihad. Arafat stierf een roemloze dood! Hamas en Hezbollah zullen spoedig volgen als ze hun dagelijkse beschietingen met raketten vanuit GAZA richting IDF en Israëlische steden en dorpen en hun haat en hun oorlog tegen Israel niet subiet stoppen. Psalm 96-99. Israel en de Knesset staan juridisch heel sterk om de strijd tegen Hamas voort te zetten: "Het International Gerechtshof in Den Haag vond het niet nodig in te gaan op een Zuid-Afrikaanse eis een offensief tegen Rafah te verbieden" Hamas is nu aan zet, zij begonnen hun beestachtige oorlog tegen Israel en kunnen die vandaag nog beëindigen!!!! Ze moeten niet vergeten alle Joodse gijzelaars vrij te laten. Wie weet, wonder der wonderen zullen er dan echte Vredes-besprekingen tussen Israel en Hamas/ Hezbollah gaan plaats vinden in het kader van Jesaja 19:18-25. De eerste Premier van Israël Ben Goerion reikte de broederhand al uit naar de Arabieren op 14 mei 1948. Hij geloofde vast daarin en sprak: Wie niet in Wonderen gelooft is geen realist. Ben Goerion was een verwoed lezer. Hij las vaak in de Bijbel en geschiedenisboeken zag ik, toen ik zijn huisje in de Negev bezocht.
tiki 19 februari 2024, 08:38
Ach ja, de VN, de wereldpers, humanitaire NGO's, & "vrienden van palestina" staan alweer op hun achterste poten...."Israel valt zomaar een ziekenhuis vol zieke & onschuldige burgers binnen....Ongehoord! Een oorlogsmisdaad! Genocide! Volgens de Braziliaanse president LULA is Israel daardoor te vergelijken met de Nazi's .Gelukkig doet het gebrek aan hersenen & fatsoen geen pijn......, maar is het wél pijnlijk! . **Het International Gerechtshof in Den Haag vond het niet nodig in te gaan op een Zuid-Afrikaanse eis een offensief tegen Rafah te verbieden** Indien ze dit wél hadden gedaan had dit zowieso niets veranderd! Indien de wereld het nog stééds niet heeft begrepen, nogmaals om mee te schrijven...... NEVER AGAIN....... Een aanval op Israeli's & Joodse burgers in Israel blijft niet zonder consequenties, maar word met een zware prijs betaald! Dát is het verschil met 1939 of het de nazaten van de toemalige uitvoerders & helpers nu past of niet.
Cees van Dijk 19 februari 2024, 14:08
Werd deze actie in de media niet gepresenteerd met beelden van vluchtende ‘patiënten’ in rolstoelen? O… zat het toch iets anders in elkaar…
De Bontekoe 22 februari 2024, 12:30
Verbazend hoe de ned. pers zoals nu ad rtlnieuws ed precies uitpluist wat ze wel en bewust niet plaatsen hierover. Gevoed door het daar heersende zionisme geen woord over de mogelijke Hamas leden en geen woord over wapens daar aanwezig en vooral geen woord over de hulpgoederen die het idf brengt.....
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *