Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

IDF in het Shifa-ziekenhuis

Redactie 15 november 2023, 11:57
IDF in het Shifa-ziekenhuis

Israëlische commando’s zijn vannacht een operatie in het Shifa-ziekenhuis in Gaza-Stad begonnen. De terreurbeweging Hamas heeft in en onder dit hospitaal een militair commandocentrum. Tenminste vijf terroristen werden gedood buiten het ziekenhuis, er zijn geen berichten over slachtoffers aan Israëlische zijde. De IDF heeft Hamas-terroristen die zich nog in of onder het ziekenhuis verschanst hebben, opgeroepen zich over te geven.

In het Shifa zouden inmiddels wapens en andere Hamas-bezittingen zijn gevonden. De IDF heeft beelden vrijgegeven van Israëlische soldaten die medische hulpgoederen naar het ziekenhuis brengen. Ook zijn medische teams met Arabisch-sprekers naar binnen gegaan om hulp te verlenen aan patiënten. Kenmerkend is dat de BBC hier in haar berichtgeving ‘de IDF heeft medische teams en Arabisch-sprekers aangevallen’ van maakte. Hoewel de meeste Gazanen het strijdgebied verlaten hebben, schatten de VN dat er nog zo’n 2300 patiënten, stafleden en vluchtelingen in het Shifa-hospitaal zijn.

Binnen in het ziekenhuis zou er geen ‘wrijving’ zijn tussen de IDF-soldaten, de Palestijnse medische staf en Gazaanse patiënten, melden legerwoordvoerders. Ook zeggen zij dat babyvoeding en couveuses zijn afgeleverd ten behoeve van pasgeboren patiëntjes. Hoewel er hoogstwaarschijnlijk gijzelaars van Hamas vastgezeten hebben in of onder het ziekenhuis, vermoedt de IDF dat zij inmiddels zijn verplaatst. Datzelfde geldt voor Hamas-commandanten die de tunnels onder het Al-Shifa gebruikten. Wel hopen de militairen aanwijzingen te vinden die kunnen helpen bij het vinden en bevrijden van de 238 gijzelaars.

Op de foto hierboven bewaakt een Israëlische commando medische hulpgoederen buiten het Shifa-ziekenhuis in Gaza-Stad – Foto: IDF

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (4)
Bas Fortuin 15 november 2023, 14:15
Goed nieuws!!! De IDF heeft Hamas-terroristen die zich in GAZA nog in of onder het Shifa-ziekenhuis verschanst hebben, opgeroepen zich over te geven! Israël en de regering in Jeruzalem blijven een rechte rug houden en laten zich Goddank niet langer beïnvloeden door VN-EU Wereldleiders die roepen: Israël moet direct een staakt het vuren afroepen. VN & EU Wereldleiders moeten die eis aan Hamas Opleggen want die Begon die duivelse oorlog tegen Israel. Israel moet pas met Hamas gaan onderhandelen als de 245 Joodse Gijzelaars overgedragen worden aan IDF en er geen Hamasraket meer richting Israel afgevuurd wordt. Gaza [ Jozua 15:45-47] is nu opnieuw Joods grondgebied van Israel geworden! Israel zal wel gek zijn om opnieuw de Fout te maken zoals in 2005 toen premier Ariel Sharon alle Joodse burgers, ondernemers met hun bedrijven hardhandig verwijderde uit Gaza en die racistische, antisemitische terreurgroep van Hamas met hun Haat-Handvest zeggenschap gaf over Joods gebied. Shame! Buigen voor de Islam? Never! Waarom niet? Omdat hun eigen Koran leert: U gelovigen, [moslims] verbindt u niet met de joden en de christenen, laten zij zich met elkaar verbinden, wie hen als vrienden beschouwt, wordt als zij, en Allah is Geen Gids voor de afgedwaalden. ( Soera 5:56 ]
tiki 15 november 2023, 15:11
Het al Shifa Hospital in Gaza 'first, het Nasser Hospital in Khan Younis 'next. Het indonesische ziekenhuis naast het Jabalya kamp & de rest van de vipers nest ziekenhuizen, de UNWRA scholen, de Moskeeën & prive woningen// bomfabrieken, ze worden allemaal gereinigd. Iedereen die denkt dat het na Gaza stad afgelopen is, 'think again, inclusief de BBC die obstinaat bezig haar ooit goede naam de nek om te draaien. De grote schoonmaak is bezig en Israel doet niet meer aan half werk......ongeacht alle commentaren, protesten & "bekommernissen" van de internationale goegemeente. Hamas heeft op 7 october niet alleen vele Israelische levens verwoest.......'maar ook dat van miljoenen palestijnen die, zonder iets, vastzitten in half Gaza, omdat NIEMAND van diezelfde 'bekommerde' goegemeente ze wil hebben, inclusief de Arabische broeders. De palestijnse leiders met hun, van uw belastingcenten gestolen $$, die zitten in Qatar en zij die nog in de tunnels zitten (o.a. in Khan Yunis), voor hen is het eindrapport al geschreven.
tiki 16 november 2023, 07:38
@Bas Fortuin, Ik heb het niet geschreven maar dit staat ook in de Koran: *** The Quran states that the Children of Israel “settled in a blessed land (Israel)....” (10:93), thereby identifying Israel as the eternal ancestral homeland of the Jewish people! The Quran then commands the Jewish people to follow the Torah strictly, stating, “O Children of Israel, remember My blessing which I bestowed upon you, and fulfil My covenant that I may fulfil your covenant, and be in awe of Me [alone].” The Quran is effectively imploring Jews to rebuild the Temple. In fact, the Quran explicitly mentions the original building of the Temple by King Solomon. In fact, the Quran explicitly mentions the original building of the Temple by King Solomon, ““they made for him whatever he wished of sanctuaries (of the Temple), and statues, and basins as [large as] great watering - troughs, and cauldrons firmly anchored.” (3I4:13) The Quran finally promises that Jews will return to the land of Israel in the “latter days” (17:104). Probleem is dat niemand deze text kent of wil kennen (behalve échte Islam voorgangers). Wanneer de internationale goegemeente "die zo graag een oplossing wil voor dit conflict" 1) Deze text zou volgen, 2) De Jordaanse luxe dictator koning (Hashemitisch koningshuis aangesteld door coloniaal macht GB) naar zijn roots (Saudi Arabie/GB) terug zou sturen, 3) De naar de rivier Jordaan genoemde staat Jordanie (80% palestijnse bevolking) terug zou veranderen in Paelestrina/Palestina (veranderd door coloniaal macht Rome) dan is het probleem opgelost. De 2 Joodse provincies Judea & Samaria van het Koninkrijk Judea (10 000 BCE) blijven natuurlijk bij Israel. Het punt is dat niemand van de United Nazi's & Internationale goegemeente dit probleem 'wil oplossn, omdat dan deze etterende wond & ultieme wapen tegen Israel is genezen. Maar zolang de palestijnse EQ het wint van hun IQ en ze het slachtoffer willen bljven van de cynische manipulaties v.d. Arabische & Westerse wereld én de Verenigde Nazis (via resoluties, besluiten, support & financiering) en zich blijven opofferen als levende ammunitie & afvalvlees, zolang kunnen ze in de wereld rustig blijven doorademen.....het probleem blijft bestaan.
Bas Fortuin 16 november 2023, 17:13
Ja klopt @tiki, ik heb de Koran ook gelezen. U moet beseffen dat die positieve verzen over Joden en hun Tempel werden gesproken in het begin om de Joden te winnen voor zijn nieuwe godsdienst. Bileam de valse profeet sprak ook over een gouden toekomst voor de Kinderen Israëls, maar tegelijker tijd adviseerde hij de vijanden van Israel hoe zij Israel te grazen konden nemen!!! Numeri 22 t/m 25. Sekteleden weten ook hoe ze mensen kunnen verleiden om toe te treden tot hun valse gemeenschap. Joden van Medina ontmaskerden Mohammed als een valse profeet. Toen kwam de ware aard van Mohammed tevoorschijn. Hij vermoordde in blinde woede 700 Joodse mannen, nam hun enorm grote Dadelplantages in bezit, hun vrouwen en kinderen verkocht hij als slaven en na voor zichzelf de mooiste Joodse vrouw te nemen. Mohammed was immers een koopman!!! Joden en Christenen hebben Mohammed en de Islam vele eeuwen afgewezen als valse profeet... Totdat het tweede Vaticaans Concilie 1962-1965 helaas anders besliste.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *