Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

IDF wil Hamas-tunnels onder water zetten

Redactie 06 december 2023, 16:52
IDF wil Hamas-tunnels onder water zetten

Het werd al geruime tijd als mogelijkheid geopperd, maar nu lijkt de IDF de daad bij het woord te voegen: het vol laten lopen van de terreurtunnels in Gaza met zeewater.

Op X, het voormalige Twitter, zijn nu foto’s te zien van Israëlische soldaten die met pompen en enorme slangen in de weer zijn op de stranden van de Gazastrook. Het voordeel van bestrijding van de Hamas-tunnels met water is dat dit zelf zijn weg zoekt door het systeem. Bovendien is de schade bovengronds kleiner dan wanneer met explosieven gewerkt wordt.

“Het is een goed idee,” zei IDF-stafchef Herzi Halevi vandaag over het onder water zetten van de tunnels, die volgens sommige experts in totaal meer dan vijfhonderd kilometer lengte hebben. Ter vergelijking: het metrosysteem van Londen is zo’n 400 kilometer lang en dat van Parijs 300. De IDF heeft het idee vorige maand al voorgelegd aan de Amerikanen, die er weinig bezwaren tegen lijken te hebben.

De IDF heeft nabij een school en een kliniek een enorme wapenopslagplaats gevonden met honderden raketten

Het Israëlische leger zegt inmiddels 800 tunnels ontdekt te hebben, waarvan er 500 zouden zijn vernietigd of verzegeld. Dat gebeurt met explosieven en zogenaamde ‘sponsbommen’, die een chemische substantie verspreiden die uitzet en ingangen verzegelt. (Hier kunt u een uitgebreider artikel lezen over hoe Israël de Hamastunnels bestrijdt.)

Intussen wordt er hevig gevochten in de door de IDF omsingelde wijken – ‘vluchtelingenkampen’ in het VN-jargon – Jabalia en Sjejaija in Gaza-Stad. Ook hebben Israëlische infanterie- en commando-eenheden het centrum van het zuidelijke Hamas-bolwerk Khan Younis bereikt en rukken verder op. De IDF heeft nabij een school en een kliniek een enorme wapenopslagplaats gevonden met honderden raketten. Deze zijn inmiddels vernietigd. Het dodental van het grondoffensief in Gaza is aan Israëlische zijde opgelopen tot 82.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (2)
Gerard oh Broek 06 december 2023, 19:48
Geweldige op lossing eerder moeten doenmetvwater !,Gerard
tiki 07 december 2023, 08:30
UNWRA scholen & opslagplaatsen, ziekenhuizen & kinderkamers....dé favoriete opslagplaatsen voor geweren, granaten, bommen & raketten. Totaal normaal voor onze Hamas supporters in het Westen, op onze universiteiten....en niet te vergeten onze 'Gays for Palestine (ja ik blijf het herhalen, zo hilarisch vind ik het). Het idee om de tunnels te verdrinken met rioolwater blijkt al 10 jaar geleden te zijn geopperd, maar om de een of andere reden niet te zijn uitgevoerd. Israel hield/houd nog stééds té veel rekening met wat de IHG (Internationale Hypocrieten Gemeenschap) vind & denkt, al beginnen ze nu eindelijk een beetje los te komen van deze dwangneurose. Om al die ondergrondse 'onschuldige palestijnen' in tunnels te verzuipen bleek toen geen humaan idee, iets waar Egypte totaal geen last van had en waar ook niet massaal tegen werd gedemonstreert in het beschaafde Westen & op onze universiteiten want we weten het..... 'NO JEWS / NO NEWS! Ja Gaza krijgt een eindelijk een flinke schoonmaakbeurt, of het onze humane Westerse vrienden nu past of niet. **De vluchtelingenkampen & terreurbolwerken in Jabalia en Sjejaija**. Kan iemand nog uitleggen waarom deze na 75 jaar nog bestaan ondanks de miljarden UNWRA "hulp". Nee, dat kan niemand, behalve om als als wapen depots & terreur opeidingskampen tegen Israel te worden gebruikt.....sinds de eerste "Naqbah". Hierdoor hebben ze nu een échte flinke Naqbah en kunnen ze een bedankje sturen naar de Hamas leiderschap in de tunnels onder de nog rechtstaande UNWRA scholen, ziekenhuizen, opslagplaatsen & kinderkamers, gefinancierd door Qatar = Hamas & het Westen via UNWRA. Het blijkt nu dat al die 'spontane anti Israel demonstraties op de US Ivy League universiteiten, zoals o.a. Penn, Harvard, Yale, Cornell, Columbia etc... tóch niet zo 'spontaan' zijn, maar gewoon keihard gesponserd door Qatar (tot nu toe ong. 5 miljard dollar) georganiseerd & aangewakkerd door Hamas proxi's, waarvan enkele gewoon vrijgelaten Hamas terroristen zijn. Zo moeten ze de ignorante Useful Idiots ophitsen & klaarstomen voor de toekomstige US politiek in het MO. Ook hier heeft Israel een flinke steek laten vallen en het 'laten gebeuren onder het bekende Israelische mantra "het komt wel in orde". Het is door deze financiele injectie dat de vrouwelijke presidenten gezamelijk, onder een spervuur van keiharde vragen in het Congres (Elise Stefanic R) géén veroordeling van deze ophitsende tot moord opzettende haat taal en/of Hamas veroordeling van de beestachtige verkrachtingen van Israelische vrouwen, uit hun progressieve, liberale, inclusieve, humanitaire bek konden krijgen. Het was tenenkrommend ze te zien stuntelen en hun abominabele gedrag te verdedigen met allerlei verbloemde argumenten over ''context. Een totale afgang voor vrouwenrechten, mensenrechten, unversiteiten & Amerika.....én de beschaving!
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *