Inzamelingsactie voor synagoge Deventer
Binnenland

Inzamelingsactie voor synagoge Deventer

Redactie 25 mei 2018, 00:00
Inzamelingsactie voor synagoge Deventer

Leden van de Joodse gemeente Beth Shoshanna proberen hun plek in de synagoge van Deventer door middel van een inzamelingsactie te redden.

De Deventer Joden hopen genoeg geld bij elkaar te krijgen om de synagoge zelf te kopen. Horecaondernemer Ayhan Sahin kocht het pand in februari van dit jaar van de gemeente Deventer en is van plan een foodhall in het gebouw te huisvesten. Voor diensten van de Joodse gemeenschap is er volgens de horeca ondernemer dan geen plek meer.

“De activiteiten van Beth Shoshanna zijn onlosmakelijk verbonden met de synagoge en daarom dreigt onze gemeenschap uit elkaar te vallen als we eruit moeten,” zegt voorzitter Tom Fürstenberg in Trouw. Volgens de nieuwe eigenaar zou er, afgezien van religieuze diensten, wel enige ruimte voor de Joodse gemeenschap in de geplande foodhall zijn. Zo zou er volgens Sahin een Joods kraampje kunnen komen waar ‘lekkere dingen’ worden verkocht.

Doneren aan de inzamelingsactie kan via de website bethshoshanna.nl. Het is niet duidelijk hoeveel geld er moet worden opgehaald om de synagoge te kopen.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking