Israëlische maanverkenner neemt selfie
Nieuws

Israëlische maanverkenner neemt selfie

Redactie 05 maart 2019, 00:00
Israëlische maanverkenner neemt selfie
Selfie van Beresheet

De Israëlische ruimtesonde Beresheet, die op 22 februari werd gelanceerd, heeft zijn eerste ‘selfie’ gemaakt.

Beresheet moet volgens de planning op 11 april op de maan landen, maar maakte onlangs al beelden vanuit de ruimte. Op ruim 37.000 kilometer van de aarde nam de sonde een foto van zichzelf met onze planeet op de achtergrond.

Op de foto is duidelijk de Israëlische vlag en de Hebreeuwse tekst Am Yisrael Chai (het volk Israël leeft) te zien. Ook staat er op de plaquette die aan Beresheet is vastgemaakt de zin Small country big dreams (klein land, grote dromen).

Ofir Akunis, de Israëlische minister van Wetenschap en Technologie, zei na het publiceren van de selfie trots te zijn op de prestatie. “Ondanks het kleine formaat van Beresheet, brengt het ons grote vreugde. Het ruimtevaartuig is een bewijs van de technologische macht en kracht van Israël, en het succes ervan geeft ook een educatieve boodschap door aan onze kinderen: je moet groot dromen.”

Net na de lancering van Beresheet raakten de Israëlische ruimtewetenschappers het contact met de sonde kort kwijt. Inmiddels werkt de verkenner weer helemaal naar behoren. Als het lukt om Beresheet succesvol te laten landen, is Israël het vierde land op de maan. Naast apparatuur om magnetische velden te onderzoeken, heeft de sonde ook nog de Israëlische onafhankelijkheidsverklaring, de Tora en het volkslied van de Joodse staat aan boord

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking