Israëlische tanks bereiken het centrum van Rafah
Nieuws

Israëlische tanks bereiken het centrum van Rafah

Redactie 28 mei 2024, 14:37
Israëlische tanks bereiken het centrum van Rafah
Israëlische tanks en infanterie in actie in de Gazastrook - Foto: IDF

De IDF laat zich niet weerhouden door de propaganda van Hamas en zijn aanhangers in pers, politiek en de straten van West-Europa, en zelfs niet door ambivalente uitspraken van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Persbureau Reuters meldt op basis van ooggetuigenberichten dat Israëlische tanks de Al-Awdamoskee in het centrum van Rafah hebben bereikt. Tot nu toe concentreerde het Israëlische offensief tegen dat laatste Hamasbolwerk in de Gazastrook zich vooral op de zuidelijke en oostelijke (buiten)wijken van die stad.

Geschat wordt dat de IDF daarmee 30-40 procent van Rafah in handen heeft. Ongeveer een miljoen Palestijnen zijn uit de stad geëvacueerd, wat zou neerkomen op ruwweg twee derde van de door de toestroom van vluchtelingen uit andere delen van Gaza gezwollen bevolking. De tanks van de 401e Pantserbrigade worden volgens ooggetuigen ondersteund door aanvallen van de Israëlische luchtmacht. Volgens televisiezender KAN opereren op dit moment vier IDF-brigades in Rafah. Naast de 401e zijn dat de 12e of Negev Infanterie-reservebrigade, de 933e of Nahal brigade en de Bislamach trainingsbrigade.

Opmerkingen (2)
Ruud 29 mei 2024, 18:36
Goed zo! Eindelijk gaan de laatste hamas terroristen hun verdiende lot tegemoet. Nu ook nog de splintergroepjes in de rest van Gaza opjagen tot in de mediterraanse zee en ze laten watertrappen. Na de oorlog ook de collaborateurs onder de "onschuldige burgerbevolking" tot verantwoording roepen. Er is meer dan voldoende video materiaal om ook hun betrokkenheid te bewijzen. Als je een sterke maag hebt moet je eens kijken op www.thisishamas.com Als dit getoond zou worden op de campussen zijn de rellen voorbij en Spanje, Noorwegen en Ierland draaien die de erkenning van een palestijnse staat terug.
Henk Jonker. 31 mei 2024, 19:26
Uit de grond van mijn hart hoop ik misschien wel tegen beter weten in dat het IDF zoveel mogelijk gijzelaars nog in levendelijve kunnen bevrijden van de Hamas barbaren .Breng ze allemaal naar huis , wat het IDF opofferd en presteerd is bewonderingswaardig en wordt met ziel en zaligheid uitgevoerd !
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *