Israëlische technologie bij reddingsactie Thaise jongens
Binnenland

Israëlische technologie bij reddingsactie Thaise jongens

Redactie 09 juli 2018, 00:00
Israëlische technologie bij reddingsactie Thaise jongens

Het Israëlische bedrijf MaxTech Networks heeft communicatietechnologie gedoneerd om de reddingsactie van de twaalf Thaise jongens en hun coach die vast zitten in een grot, zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Dat zegt de CEO van het bedrijf, Uzi Hanuni, tegen The Jerusalem Post en CNN. Het bedrijf is gespecialiseerd in mobiele communicatieapparaten die geen telefoonmast nodig hebben om ze te laten werken. Door de Israëlische technologie kunnen de reddingswerkers in de diepe grot met elkaar in contact blijven tijdens het bevrijden van de jongens.

Volgens Hanuni werd het bedrijf benaderd door de Thaise autoriteiten die de technologie wilden aankopen voor de reddingsactie. Het bedrijf besloot echter de apparaten met de waarde van €85.000 euro per stuk te doneren om de jongens veilig uit de grot te krijgen. “Dit is onze Israëlische bijdrage,” aldus Hanuni.

Ook de Israëlische marine heeft aangeboden om te helpen tijdens de reddingsactie. Volgens de Israëlische ambassadeur in Thailand, Meir Shlomo, zouden Israëlische mariniers een alternatieve oplossing hebben om de jongens te bevrijden uit de grot waar zij al ruim twee weken in vast zitten.

De reddingsactie in Thailand is inmiddels begonnen. Op zondag werden de vier meest fitte jongens uit de grot bevrijd door professionele duikers. Naar verwachting zullen er vandaag meer kinderen uit de grot worden bevrijd.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking