Jigal
Nieuws

Jigal

Redactie 15 november 2018, 00:00
Jigal

Ook deze week was er een van pieken en dalen. Er is nooit géén nieuws, en uiteraard zitten alle redactieleden erbovenop als het weer eens mis gaat in Israël.

Honderden raketten werden vanuit Gaza afgeschoten. Opa’s, oma’s, vaders, moeders, kinderen en zelfs baby’s brachten nachten door in de schuilkelders. Ook kinderen aan de overkant, in Gaza, zullen geen rustige nachten hebben gehad. Het is om moedeloos van te worden. Slecht nieuws is er over het algemeen genoeg. “Is er ook nog goed nieuws?” wordt er op maandagochtend tijdens de redactievergaderingen regelmatig verzucht. Gelukkig was dat er deze week ook. Er waren foto’s van een geëmotioneerde Jigal Krant. Wij bleken niet de enigen die op zijn boek TLV verliefd waren geworden, want ‘onze’ Jigal won het Gouden Kookboek 2018.

Eigenlijk hadden we dat niet verwacht. Want als Amsterdam niet eens een stedenband durft aan te gaan met Tel Aviv, waarom zou Jigals boek over de culinaire paradijselijkheden van die stad dan wel worden gekozen? Zou dat niet alleen maar als aanleiding worden misbruikt voor onfrisse protes- ten uit u weet wel welke hoeken? Want: een veel te positief beeld van de stad en zijn inwoners?

Nee dus!

Op onze redactie was al om TLV gevochten, figuurlijk dan. We wilden het allemaal in onze kast hebben. Zelfs ik, niet bepaald een keukenprinses, want TLV was zoveel meer dan een kookboek. Redactiecoördinator Marianne won uiteindelijk, dus blijf ik me vooralsnog beperken tot het uitscheuren van Jigals NIW-recepten, want die zijn altijd gemakkelijk te maken en heerlijk. Jigal is uniek. Nee, altijd op tijd met zijn rubriek is hij niet. Jigal is perfectionist. Soms gebeurt het dat hij laat op woensdag-deadlinedag opbelt omdat hij letterlijk nog een komma wil veranderen. Jigal is lief en gul. Hij kan heel slecht tegen complimentjes en soms komt hij zomaar langs met heerlijke kaasstengels of boreka’s. En ja, ook om zijn potjes chrein is gevochten. Ik geloof dat ik toch maar eens – voor het eerst van mijn leven – een kookboek ga aanschaffen. Jigal, man, van harte mazal tov! Als iemand deze prijs verdiende, ben jij het. We kijken uit naar deel twee.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking