Joods-Duits meisje (14) verkracht en vermoord
Binnenland

Joods-Duits meisje (14) verkracht en vermoord

Redactie 08 juni 2018, 00:00
Joods-Duits meisje (14) verkracht en vermoord

UPDATE: De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer, liet vrijdagmiddag weten dat Bashar is aangehouden in Irak.

De Duitse politie heeft woensdagavond het lichaam van de 14-jarige Joodse Susanna Feldman gevonden. Het meisje uit het Duitse Mainz werd al twee weken vermist, maar in eerste instantie nam de politie aan dat Susanna was weggelopen. 

Ali Bashar

De 20-jarige Ali Bashar, een Irakese asielzoeker uit Wiesbaden, wordt er van verdacht het jonge meisje te hebben verkracht en vervolgens te hebben gewurgd. Haar lichaam werd naast een spoorlijn gedumpt. Bashar en zijn familie (vader, moeder en vijf broers en zussen) zijn op donderdag 31 mei halsoverkop vertrokken uit het asielzoekerscentrum in Wiesbaden en hebben vermoedelijk de vlucht genomen naar Istanboel om van daaruit door te reizen naar het Irakese Erbil. Volgens de Duiste krant Allgemeine Zeitung heeft het Irakese consulaat in Duitsland de familie van Bashar waarschijnlijk aan valse papieren geholpen om te kunnen vertrekken. Er is een internationaal arrestatiebevel tegen Bashar uitgevaardigd.

In Duitsland is met woede gereageerd op het nieuws, ook omdat de Irakees al verdacht werd van het verkrachten van een 11-jarig meisje en toch nog gewoon op vrije voeten was. Ook zou hij een agente in het gezicht hebben gespuugd en betrokken zijn geweest bij meerdere vechtpartijen en gewelddadige straatovervallen. Susanna en Ali Bashar zouden elkaar kennen van een hangplek in het centrum van Wiesbaden.

Een 35-jarige Turkse asielzoeker werd enige tijd gezien als tweede verdachte in de zaak, maar hij is inmiddels vrijgelaten omdat er volgens de Duitse aanklager geen verdenkingen meer tegen hem zijn.

De Duitse Zentralrat der Juden bevestigt dat Susanna lid was van de Joodse gemeente in Mainz. “Een jong leven is op een wrede manier geëindigd. Wij getuigen ons diepste medeleven aan haar familie en vrienden,” en eist snelle opheldering in de zaak. Bashar en zijn familie werden destijds tot Duitsland toegelaten omdat het gezin zei te zijn gevlucht voor de Koerdische PKK-beweiging.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking