Joodse jongen die gedwongen werd om voeten te kussen krijgt doodsbedreigingen
Nieuws

Joodse jongen die gedwongen werd om voeten te kussen krijgt doodsbedreigingen

De 12-jarige Joodse jongen uit de Australische staat Victoria die door klasgenootjes werd gedwongen de voeten van een moslimjongen te kussen, heeft doodbedreigingen ontvangen.

Redactie 11 oktober 2019, 11:14
Joodse jongen die gedwongen werd om voeten te kussen krijgt doodsbedreigingen

Dat schrijft The Times of Israel. De bedreigingen werden vlak nadat de jongen met zijn verhaal naar de pers stapte per sms verzonden. Zo kreeg de brugklasser berichtjes dat hij ‘afgemaakt’ zou worden en werd hij aangespoord om zelfmoord te plegen.

De politie in Victoria heeft bevestigd dat er inderdaad dreigberichten naar de jongen zijn gestuurd, maar doet verder nog geen uitspraken over de zaak.

Dvir Abramovich, de voorzitter van de Australische Anti-Defamation Commission (ADC) noemt de bedreigingen ‘verachtelijk en kwalijk’. Met behulp van Abramovich is het kind overgeplaatst naar een Joodse school in de buurt van Melbourne.

De ouders van de jongen vragen na de voorvallen om breder onderzoek naar antisemitisme op Australische scholen. Het schoolbestuur van Cheltenham Secondary College, waar de antisemitische incidenten plaatsvonden, heeft eerder aangegeven de voorvallen te zien als ‘gewoon pesten’ en gaan niet uit van Jodenhaat.

James Merlino, de Australische minister van Onderwijs, heeft aangekondigd een onderzoek te starten naar het Cheltenham Secondary College en de Hawthorn West Primary School. Op de laatstgenoemde onderwijsinstelling werd een 5-jarig Joods jongetje overgeplaatst naar een andere school nadat hij dagelijks antisemitisch werd belaagd door zijn klasgenootjes. De kleuter werd onder andere uitgemaakt voor ‘Joods ongedierte’. Volgens het schoolbestuur gaat het ook hier om ‘plagen’.

Plaats opmerking