Joodse ministers in regering-Biden
Nieuws

Joodse ministers in regering-Biden

Redactie 29 november 2020, 13:00
Joodse ministers in regering-Biden

Amerika krijgt zijn derde Joodse minister van Buitenlandse Zaken. Antony Blinken zal vanaf 20 januari, de inauguratie van president-elect Joe Biden, in de voetsporen treden van Henry Kissinger en Madeleine Albright.

De 58-jarige New Yorker was al onderminister op hetzelfde departement in de regering van Barack Obama, waar hij werkte aan de nucleaire overeenkomst met Iran. Verwacht wordt dat deze onder Blinken gereanimeerd zal worden. Blinken wordt gezien als een internationalist, die de samenwerking met de VN en de NAVO nieuw leven in zal blazen. Ook wordt hij beschouwd als een havik waar het gaat om het Amerikaanse conflict met Rusland en China.

Blinken is al twintig jaar Bidens belangrijkste adviseur op het gebied van de internationale politiek. Ook de beoogde minister van Financiën is van Joodse afomst. De 74-jarige Janet Yellen, geboren in Brooklyn, wordt de eerste vrouw in dit ambt. Zij volgt de eveneens Joodse Steven Mnuchin op. Eerder was Yellen al voorzitter van de Amerikaanse centrale bank. Ook in die functie was zij de eerste vrouw.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking