Joodse Omroep niet getroffen door bezuiniging
Binnenland

Joodse Omroep niet getroffen door bezuiniging

Redactie 06 november 2012, 00:00

De Joodse Omroep is blij dat het nieuwe kabinet heeft besloten dat zij ook in de toekomst deel blijft uitmaken van het omroepbestel. In het regeerakkoord is het kabinet daar heel helder over. De Joodse Omroep en zes andere kleine levensbeschouwelijke omroepen worden ondergebracht bij bestaande omroeporganisaties. Dit besluit was al genomen door het vorige kabinet en wordt nu overgenomen in het regeerakkoord. Hiermee is het voortbestaan van de kleine publieke omroepen gegarandeerd.
Wel maken de omroepen zich zorgen over hun financiering.

De wijze waarop de financiering geregeld is, verandert als het aan het nieuwe kabinet ligt. De kleine publieke omroepen worden dan niet meer door de overheid gefinancierd. De Joodse Omroep zal straks net als alle andere omroepen geld krijgen van de Nederlandse Publieke Omroep.

Volgens Alfred Edelstein van de Joodse Omroep leveren de kleine omroepen een ‘fundamentele bijdrage aan de maatschappelijke diversiteit van de publieke omroep die niet gemist kan worden’. De kleine publieke omroepen hebben hun bedrijfsmatige activiteiten gedeeltelijk ondergebracht bij KRO, VPRO en NTR. „Dit leidt tot besparing van overheadkosten en zorgt ervoor dat er meer geld beschikbaar is voor het maken van programma’s.”

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking