Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Justitie laat aanklacht moord Sarah Halimi vallen

Redactie 08 december 2019, 10:00
Justitie laat aanklacht moord Sarah Halimi vallen

Justitie in Frankrijk gaat de moordenaar van de Joodse Sarah Halimi niet vervolgen. Volgens experts had Kobili Traoré cannabis gerookt. Daardoor kreeg hij een ernstige psychotische aanval en wist hij niet wat hij deed.

De 65-jarige orthodoxe kleuterjuf Halimi werd op 4 april 2017 door Traoré vermoord nadat hij haar huis was binnengedrongen. Getuigen zagen hoe de moordenaar haar sloeg, haar een ‘demon’ noemde en Koranverzen uitriep.

Daarna wierp hij haar van het balkon af. Traoré heeft bekend. Zijn ‘psychose’ weerhield hem er niet van al tijdens zijn daad te proberen zijn straf te ontlopen. Net voor hij Halimi van haar balkon gooide, riep hij: “Een vrouw probeert zelfmoord te plegen! Traoré verblijft in een psychiatrisch ziekenhuis, waar hij een kleine hoeveelheid medicijnen krijgt en nog altijd als gevaarlijk wordt beschouwd. Francis Szpiner, de advocaat van de familie Halimi, reageerde op de beslissing met: “Zal dit voortaan ook gelden voor dronken autobestuurders die een kind doodrijden?” Op 19 december wordt besloten of Traoré daadwerkelijk voor zijn daad voor de rechter moet verschijnen.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (1)
tiki 11 december 2019, 08:31
Ach, het was 'maar een Jodin die door deze fanatieke Moslim het raam werd uitgesmeten. Had het een échte Franse burger geweest....dan was het natuurlijk een héél ander verhaal. Het zegt natuurlijk alles over de Franse fraternité & liberté waardoor moordende Moslims hun liberté krijgen.....en niets over Joden, behalve dat ze opnieuw op de onderste trede van de favorieten ladder staan.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *