Keitel speelt in Shalevs Esau
Nieuws

Keitel speelt in Shalevs Esau

Redactie 23 april 2018, 00:00

De Joods-Amerikaanse acteur Harvey Keitel, vooral bekend om zijn karakterrollen in gangster- en politiefilms, wordt de ster van de verfilming van Esau, de roman van Israëlische schrijver Meir Shalev.

Esau is een moderne kijk op het bijbelse verhaal van Jakob en Esau. Naast Keitel zijn er hoofdrollen voor de Israëlische acteur Lior Ashkenazi (foto), recent triomferend in Foxtrot (recensie in NIW 24) en de Oekraïense Israëli Mark Ivanir, bekend uit het vijfde seizoen van de van oorsprong Israëlische spionageserie Homeland. De regisseur van Esau wordt Pavel Lungin, die ook Rodina, de Russische versie van Homeland, voor zijn rekening nam.

Meer filmnieuws: superster George Clooney wordt de verteller (narrator in Hollywood-jargon) van Never Stop Dreaming: The Life and Legacy of Shimon Peres. In de documentaire komen Barack Obama, George W. Bush, Bill Clinton, Tony Blair, Benjamin Netanyahu en Barbra Streisand aan het woord over het leven en werk van de Israëlische premier en president. Never Stop Dreaming wordt mede geproduceerd door het Simon Wiesenthal Center en gaat in juni in New York in première.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking