Kijken: Israëli’s surfen op straat
Nieuws

Kijken: Israëli’s surfen op straat

Redactie 10 januari 2020, 13:02
Kijken: Israëli’s surfen op straat

De hevige regenval in Israël brengt naast een hoop overlast voor sommige Israëli’s ook plezier mee.

Op internet verschenen meerdere filmpjes van surfers die zich uitleven op het hoge water in de ondergelopen straten. Een waaghals kon zelfs een aardig tijdje surfen op de normaal rustige Lahish rivier, die vanwege de regenval is getransformeerd in een heftig kolkende stroom.

“Dit is een kans die ik moest grijpen,” zegt de surfer zelf over zijn actie. Bekijk de beelden hieronder:

Ook in Tel Aviv werden de surfplanken tevoorschijn gehaald. Twee buitenlandse studenten peddelden op hun gemak door de straten van de Israëlische kuststad. Een man in Gan Yavne ging nog een stapje verder en besloot zijn plank achter een vrachtwagen te bevestigen, om zo door de wijk te ‘varen’.

Op een paar uitzonderingen na zorgt het noodweer voornamelijk voor problemen in de Joodse Staat. De recente regenbuien in Noord-Israël verbraken een 50-jarig record van het aantal millimeter neerslag binnen een periode van twee weken. In Tel Aviv viel vorige week binnen twee uur tijd maar liefst 71 mm regen uit de lucht, dat is 20% van wat er normaal gesproken in een heel jaar valt.

Daarbij zijn er ook slachtoffers te betreuren. Een jong stel kwam om het leven toen de lift van hun ondergrondse parkeergarage onderliep. De twee zaten vast in de lift toen een vloedgolf de parkeergarage instroomde. Ook moest de brandweer verschillende keren uitrukken om mensen uit auto’s te redden die door het water waren ingesloten.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking