Kinderen
Binnenland

Kinderen

Redactie 15 juni 2018, 00:00
Kinderen

Ze komen regelmatig voorbij op Twitter en Facebook: filmpjes van Palestijnse kleine kinderen, vooral uit Gaza, in Hamasgevechts tenue gestoken, met groene hoofdband om en speelgoedgeweer in de hand – dat hoop je tenminste – die geïndoctrineerde haat verspreiden en de verschrikkelijkste dingen over Joden en Israëli’s zeggen.

Het wordt er al op de kleuterschool ingestampt. Ook op de Westbank wordt kinderen van jongs af aan geleerd terroristen die in Israël aanslagen hebben gepleegd te vereren als helden. Naar de zogenaamde martelaren worden straten genoemd en kinderen weten dat hoe meer Israëli’s je vermoordt, hoe hoger de terroristensalarissen zijn die worden uitgekeerd door de Palestijnse Autoriteit.

Kortgeleden plaatsten het Israëlische leger en de pro-Israëlorganisatie Stand with Us filmpjes van Israëlische kinderen uit Sderot en omgeving, die met hun ouders vliegers maakten. Voor een vliegerfestival van vrede en voor het leven, zo heette het, met boodschappen in kinderschrift als: “Ik wil dat er vrede komt”. De IDF-woordvoerder voorzag de foto’s van de tekst: “Vliegers als teken van vrede, terwijl kinderen in Gaza vliegers gebruiken als wapens.” Natuurlijk in reactie op alle brandende vliegers, en zelfs vliegers met explosieven die de Israëlische kant op waren gestuurd, waarvan er een paar door kinderen werden gevonden. Ook waren er foto’s van kinderen die bomen plantten als reactie op de branden die de Palestijnse vliegers hadden veroorzaakt.

Daar kwam een ander filmpje op terug, gestuurd door @ThisisGaza. Israëlische kinderen die met hun ouders het monument en legermuseum in Latrun bezochten. Ze klommen op en in tanks, een kind kreeg een helm op en er werden geweren aan ze getoond. Een journalist ondervroeg de kinderen: Hoe gebruik je een handgranaat? Bij welk onderdeel wil je later in het leger? Hoe stel je je dat voor? Een kind antwoordde: “Ik zie een dode Arabier voor me en daar word ik gelukkig van.”

En een meisje: “Ik stel me voor dat ik in een tank zou zitten en dat Arabieren me zouden achtervolgen en dat ik ze dan allemaal dood zou schieten. Dat voelde goed.”

Haat. Het gaat door tot in het vierde geslacht. En domme ouders zullen er altijd wel blijven. En overal.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking