Kosjere hartaanval-sandwich
Buitenland

Kosjere hartaanval-sandwich

Redactie 25 juli 2012, 00:00
Kosjere hartaanval-sandwich
Foto: 2nd Ave Deli

Foto: 2nd Ave Deli

Fantastisch nieuws voor de fans van kosjer Deli-food: de eigenaars van de befaamde 2nd Avenue Deli op Manhattan hebben de rechtzaak gewonnen die de in Las Vegas gevestigde Heart Attack Grill hamburgerketen tegen hen had aangespannen. Centraal stond de Instant Heart Attack Sandwich en andere maaltijden met vergelijkbare namen. De New-Yorkse rechter Paul Engelmayer oordeelde dat voor de consument onmiskenbaar uiterlijk verschil bestaat tussen de sandwiches met latkes en rundvlees van de Deli enerzijds en de enorme cheeseburgers met frites van de Heart Attack Grill.
Het duidelijke verschil blijkt volgens de rechter verder uit het feit dat de Triple Bypass-burger van de Heart Attack Grill met zowel kaas als vlees is belegd, wat is uitgesloten in de kosjere Deli.

Een ander opvallend verschil, dat geen doorslaggevende rol speelde in de rechtzaak maar wel beeldbepalend is: klanten van de Las Vegas-keten kunnen hun megaburger opsmikkelen in een rolstoel en het personeel is verkleed als dokter of verpleegkundige. De gerechtelijke uitspraak maakte op Manhattan direct de langverwachte introductie mogelijk van de Triple Bypass-sandwich. Die kost 35 dollar en is belegd met drie latkes en royale lagen corned beef, pastrami, salami of kalkoenvlees. „Ik ben heel blij dat we in het gelijk zijn gesteld,” aldus Joshua Lebewohl, mede-eigenaar van het in 1954 opgericht familiebedrijf. „Dit was een gevecht waar we niet voor hebben gekozen maar onze klanten zijn de ware winnaars.”

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking