Lana Del Rey trotseert BDS 
Nieuws

Lana Del Rey trotseert BDS 

Redactie 28 augustus 2018, 00:00
Lana Del Rey trotseert BDS 

De Amerikaanse zangeres Lana Del Rey heeft via haar sociale mediakanalen duidelijk gemaakt dat zij gewoon in Israël gaat optreden, ondanks oproepen van de Boycott, Divestment and Sanctions (BDS-)beweging.

Del Rey staat 7 september op het Meteor Festival in kibboets Lehavot Habashan in het noorden van Israël. Direct na het aankondigen van haar optreden werd de zangeres bestookt met oproepen van BDS-leden om niet te gaan. De Amerikaanse lijkt zich hier echter weinig van aan te trekken. “Ik geloof dat muziek ons juist samen moet brengen.” Daarbij benadrukt Del Rey wel dat haar optreden niet per se betekent dat zij achter de regering van Israël staat. “Optreden in Tel Aviv is geen politiek statement, net zoals in Californië optreden niet betekent dat mijn standpunten overeen komen met die van de Amerikaanse regering.”

Het is niet de eerste keer dat de zangeres van plan is om naar Israël af te reizen. In 2014 zou Del Rey in Tel Aviv optreden, maar dat concert werd afgelast vanwege heftige gevechten rondom de Gazastrook tijdens Operation Protective Edge.

Ondanks dat Del Rey bij haar standpunt blijft, hebben andere Amerikaanse artiesten wel afgezegd onder druk van BDS. Zo zijn DJ Python en DJ Seinfeld, twee niet al te bekende plaatjesdraaiers, door de organisatie van het festival vervangen nadat zij hadden afgezegd op aandringen van de boycot-club . De twee hoofdacts naast Lana Del Rey, Rita Ora en Jason Derulo, treden vooralsnog gewoon op.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking