Let’s eat
Commentaar

Let’s eat

Esther Voet 13 januari 2022, 09:00
Let’s eat

Terwijl het nieuwe kabinet op de trappen van paleis Noordeinde stond, rolden in de diverse talkshows de ‘experts’ over elkaar heen om te vertellen voor welke enorme uitdagingen Rutte IV staat. En inderdaad, er liggen voor dit – in sommige gevallen niet zo – kersverse team de nodige dossiers te wachten, inclusief drie parlementaire enquêtes: over het debacle in Groningen, over die andere mislukking, de toeslagenaffaire en uiteraard over de manier waarop de regering de coronacrisis aanpakt.

Voor de laatste kwestie staan hele legers beste stuurlui aan wal, gratuit gebruikmakend van de kennis van nu. Naast 17,5 miljoen bondscoaches hebben we inmiddels 17,5 miljoen corona-experts, van wie velen het liefst per megafoon roeptoeteren wat er allemaal aan het beleid niet deugt. We weten in ieder geval twee dingen zeker. Covid is here to stay, in wat voor variant dan ook. En scholieren, studenten en de middenstand staat het water aan de lippen. Veel meer weten we niet, en dat maakt ons onzeker. De mens heeft van nature de illusie controle over het leven te hebben, en als die illusie plaatsmaakt voor een gevoel van machteloosheid, liggen drogverklaringen, -meningen en -redenen al heel snel op de loer. Liever geloven in onzin dan moeten zeggen: ik weet het niet.

De optimist vertrouwt op de wetenschap en vindt de zin van het leven in basale, kleinere zaken: een hervonden liefde voor de natuur, de warmte van dierbaren en naasten, een nieuwe hobby of Netflix en uiteraard: lekker eten. Toen culinair schrijver Jigal Krant en het NIW als vrienden uit elkaar gingen, stond de redactie voor een eh … uitdaging. Een NIW zonder kookrubriek is simpelweg het NIW niet.

Nu weten wij al tijden dat redactrice Micky Cornelissen een ware keukenprinses is. Zo ongeveer de enige op de redactie. Zij is zo moedig om in de grote voetstappen van Krant te treden. Deze week de eerste aflevering: een vleesrecept, omdat we zomaar vermoeden dat zich onder onze abonnees nog de nodige carnivoren bevinden. U mag de komende tijd van ons gevarieerde veganistische en vegetarische gerechten verwachten naast vis- en vleesrecepten. En dan denken we meteen ook aan u, de NIW-lezer. Want heeft u een bijzonder familierecept, al dan niet vergezeld van een mooie anekdote? Laat het ons weten, zodat de hele wereld, nou ja, de onze, kan meegenieten. Onder het motto: covid tried to kill us, it failed, let’s eat

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking