Libanese Miss raakt titel kwijt na foto met Israëli
Nieuws

Libanese Miss raakt titel kwijt na foto met Israëli

Redactie 19 oktober 2018, 00:00
Libanese Miss raakt titel kwijt na foto met Israëli

De Libanese Miss Earth is haar titel kwijtgeraakt nadat zij op de foto ging met de Israëlische Miss Earth.

Salwa Akar veroverde dit jaar de titel in haar thuisland en in de aanloop naar de internationale Miss Earth wedstrijd ging zij enthousiast op de foto met de Israëlisch-Arabische miss Dana Zreik. Die foto kwam vervolgens op Facebook en Twitter terecht.

Volgens de Egyptische krant Al-Masry Al-Youm werd de titel van de miss ingetrokken door haar thuisland nadat de organisatie achter de Libanese missverkiezing de foto onder ogen kreeg. Vervolgens zou Akar hebben verklaard dat zij niet door had dat zij op de foto ging met een Israëlische miss, omdat Dana Zreik Arabisch tegen haar sprak. De Libanese organisator van de verkiezing was echter niet overtuigd van dat argument, aangezien  Zreik een grote sjerp droeg met daarop ‘Israël’.

Ofir Gendelman, de Arabischsprekende woordvoerder van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, sprak via Twitter zijn woede uit over het besluit van Libanon. “Haar titel is afgenomen omdat zij het ‘waagde’ om een foto te nemen met Miss Israël. De Libanese apartheid moet worden veroordeeld.”

De Libanese miss heeft zelf nog niet gereageerd op de diskwalificatie. In een Facebookbericht laat Akar wel weten dat zij het als haar ‘taak’ ziet om mensen te helpen ‘vrede en liefde in zichzelf te vinden’. “Op zie manier kunnen zij van anderen en van moeder aarde houden,” aldus de verstoten miss.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking