Madonna zoekt koosjere chef
Nieuws

Madonna zoekt koosjere chef

Redactie 26 oktober 2018, 00:00
Madonna zoekt koosjere chef

Wereldster Madonna is op zoek naar een privé-chef die koosjere maaltijden kan klaarmaken voor de diva en haar familie.

Volgens de Britse krant London Evening Standard plaatste Madonna eerder deze maand de advertentie voor de chef via een vacaturewebsite. In de begeleidende tekst voor de aanstelling staat dat sollicitanten ‘kennis moeten hebben van koosjer koken’. In de advertentie staat verder dat het ‘hoofd van de familie’, in dit geval dus Madonna herself, geen volledig koosjere keuken heeft en dat er geen apart keukengerei is voor melk en-vleeskost. Toch schrijft ze van de chef te verlangen dat hij of zij alle ‘basisregels’ kent van de koosjere keuken: “Zoals het niet samen serveren van vlees en zuivel, geen varkensvlees en geen vis zonder schubben en vinnen.”

Madonna, zelf katholiek, is al lange tijd geïnteresseerd in Kabbala. Daarbij heeft de zangeres al meerdere keren aangegeven zich niet te bekeren tot het jodendom, maar zich wel grotendeels aan de Joodse gebruiken en rituelen te houden.  Zo vertelde ze in 2015 dat zij elke zaterdag uit de Tora leest en zich houdt aan de sjabbat. Ook deed haar zoon bar mitswa.

Geïnteresseerden voor de positie van Madonna’s koosjere chef zullen moeten verhuizen naar Londen. Daarbij verwacht de beroemdheid ook dat de chef met de familie meegaat op vakanties en optredens. Het nieuwe personeelslid kan in ieder geval rekenen op een alleraardigst salaris tussen de €90.000 en €125.000 euro per jaar.

Foto: Kevin Mazur/Flash90

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking