Madonna’s Israëlische aftrap
Buitenland

Madonna’s Israëlische aftrap

Redactie 08 juli 2012, 00:00

Madonna’s MDNA World Tour begon vorige maand in Tel Aviv. Tijdens het concert hield ze een vredesspeech alsof ze de nieuwe Messias was. Deze week is ze in Nederland. begon vorige maand in Tel Aviv. Tijdens het concert hield ze een vredesspeech alsof ze de nieuwe Messias was. Deze week is ze in Nederland. 

Auteur: Sabine Zurel

Het is 31 mei. Madonna is klaar voor Tel Aviv en Tel Aviv is klaar voor Madonna. Elke dag is er wel wat op de radio over de superster die met tweehonderd man per El Al naar Israël is afgereisd en haar intrek heeft genomen in het Dan Hotel. 

In de zalen waar anders huwelijken en bar mitswa’s plaatsvinden, met uitzicht op de boulevard van Tel Aviv, heeft ze een complete fitnessclub laten aanleggen waar ze elke dag trouw haar oefeningen doet. Leuk detail: the Queen of Pop heeft een week ervoor haar eigen fitnessapparatuur laten invliegen.

Op een van de etages is een volledig geëquipeerde keuken aangelegd want ‘hare Majesteit’ staat erop dat de meegereisde koks haar voedsel persoonlijk prepareren. Verder is Madonna dagelijks aan het repeteren voor haar concert, dat in het Ramat Gan Stadion plaatsvindt. Onder de fans bevinden zich talloze beroemdheden onder wie Sacha (The Dictator) Baron Cohen, actrice Natalie Portman en de Amerikaanse superblogger Perez Hilton. Zijn Nederlandse zusje Gossip Queen is uit Amsterdam gekomen om verslag te doen. De aftrap van Madonna’s negende World Tour is kennelijk groot nieuws in de wereld. 

PR-machine

Verwacht worden zo’n 32.000 bezoekers waaronder tientallen hoogwaardigheidsbekleders uit de Palestijnse gebieden, zeshonderd vredesactivisten aan wie ze gratis entreebewijzen gaf en vierduizend toeristen uit alle delen van de wereld. De totale kosten van deze avond bedragen 3,1 miljoen euro, deels gedekt doordat een groot deel van haar fans graag in de ‘Golden Circle’ wil staan, een exclusief vip-gebied – alleen toegankelijk met gouden polsbandje – voor aan het podium, waar het contact met de zangeres optimaal is en je haar bijna kunt aanraken. Ondertussen draait Madonna’s pr-machine op volle toeren; haar fansite Madonnalicious post ieder uur een update over haar doen en laten in Israël; Madonna zou een bezoek hebben gebracht aan het Kabbala Centrum, een rabbijn hebben gesproken en naar Jeruzalem zijn geweest met haar twee kinderen, Lourdes en Rocco. Roddeljournalist Perez Hilton ‘lekt’ stiekem videobeelden van ‘geheime’ concertrepetities op internet. „Oh my God, gaat de 53-jarige Madonna dan toch het nummer ‘Born This Way’ van haar bijna dertig jaar jongere aartsrivaal Lady Gaga zingen? Het serpent die het waagde om een opvallend gelijkende versie van haar hit uit 1989 ‘Express Yourself’ uit te brengen?” Het houdt de gemoederen in Madonna-land nogal bezig.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking