Marokkaan schuldig aan moord op oudere Brit ‘vanwege Gaza’
Nieuws

Marokkaan schuldig aan moord op oudere Brit ‘vanwege Gaza’

Redactie 25 april 2024, 20:39
Marokkaan schuldig aan moord op oudere Brit ‘vanwege Gaza’
Pro-Palestijnse demonstratie in Londen, 4 november 2023 - Foto: Alisdare Hickson/Flickr

Een Marokkaanse ‘asielzoeker’ is in het Noord-Engelse Middlesbrough door een jury schuldig bevonden aan de moord op een 70-jarige Britse man. De 45-jarige Ahmed Alid stak Terence Carney op straat zes maal met een mes. Alid was vanuit het veilige Marokko ‘gevlucht’ naar het – in ieder geval vóór zijn komst – nog veiligere Verenigd Koninkrijk.

Op straat in Hartlepool liep hij Carney tegen het lijf en begon op hem in te steken. Het motief van de 45-jarige Marokkaan? De oorlog in Gaza en de islam: Alid schreeuwde ‘Allahu akbar’ (‘God is de grootste’) terwijl hij op de 70-jarige man instak. Dat was op 15 oktober, een week na het Hamas-bloedbad in Israël en ruim vóór het Israëlische grondoffensief.

Volgens Alid is het aan de Britten ervoor te zorgen dat Israël ‘verdwijnt’

“Zij vermoorden kinderen en ik een oude man,” zei Alid tegen de politie. Ook liet hij weten dat hij meer onschuldigen zou hebben afgeslacht als hij de kans had gekregen. Dat dit geen lege woorden waren, bleek uit zijn aanval op een van de islam tot het christendom bekeerde huisgenoot Javed Nouri. Die stak hij verschillende malen in de borst, buik en rug, maar het 31-jarige slachtoffer overleefde de aanslag.

De jury in Middlesbrough achtte Alid schuldig aan moord, poging tot moord en mishandeling van twee politieagenten. De moordenaar wilde met zijn daden bereiken dat ‘Palestina’ vrij zou zijn van ‘zionisten’, waarmee de Marokkaan zoals vrijwel alle anti-Israëlactivisten natuurlijk gewoon Joden bedoelt. De reden van zijn aanval in Engeland – althans in zijn verknipte geest – was dat de moordenaar dat land verantwoordelijk houdt voor de stichting van de Joodse staat. Volgens Alid is het daarom aan de Britten ervoor te zorgen dat Israël ‘verdwijnt’.

Opmerkingen (2)
Ruud 26 april 2024, 19:15
Deze dader heeft al tientallen jaren door Europa gezworven en in meerdere landen getracht asiel aan te vragen: Duitsland, Nederland en uiteindelijk Engeland. Bewijs van het falen van het asielbeleid! Deze kansenparel is erop uit om zoveel mogelijk doden te veroorzaken: hij zei dat als hij een zwaarder wapen had zoals een AK47 hij honderden doden had veroorzaakt. Alles wegens zijn haat tegen Israël. Uitspraak is op 17 mei, maar verwacht er niet teveel van...rechtspraak daar is ook veel te mild tegen islamisten.
Cees van Dijk 27 april 2024, 10:31
Zo’n figuur is gewoon psychisch niet goed. Stapelgek. Dat is het hele probleem met het Palestijns-Israelische ‘gedoe’: die gelijkschakeling van wat ‘daar’ (zo zeg ik het maar even) gebeurt met ‘hier’. En dat je dan daar als Jood wat mee te maken zou hebben (of verantwoordelijk voor zou zijn). Hoe gemakkelijk dan bepaalde leuzen (frie frie Paehlestaajn from de river toe de sie) geroepen worden en hoe gemakkelijk over de geschiedenis heen gewalst wordt. Het is zo bizar allemaal en wat me dan vooral verbaast is de trots op het gebrek aan kennis bij de antisemiet (ja ja of moet ik zeggen Palestijnse vrijheidsstrijder of Palestijnse solidariteitsstrijder of weet ik wat je dan… rustig, kalmte…).
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *